Η νίκη της Σίτι, η «ήττα» της UEFA και το κρας τεστ με Ρεάλ!

Η απόφαση του CAS να απαλλάξει την Μάντσεστερ Σίτι από τις κατηγορίες της UEFA σχετικά με παραβίαση του FFP δημιουργεί αυτομάτως νέες συνθήκες για την νέα σεζόν στην Αγγλία. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος



Η νίκη της Σίτι, η «ήττα» της UEFA και το κρας τεστ με Ρεάλ!

Το Αθλητικό Δικαστήριο στην Λωζάνη απάλλαξε την ομάδα για το πως εισέπραξε την χορηγία, θεωρώντας πως δεν υπήρχε κάποια παρατυπία, μειώνοντας μάλιστα το  αρχικο πρόστιμο των 30 εκατομμυρίων λιρών  σε μόλις 10 με μόνο μεμπτό για τη Σιτι το γεγονός του ότι δεν συνεργάστηκε δίνοντας εξαρχής τα στοιχεία στους ελεγκτές.

Συνεπώς δεν υπάρχει θέμα τιμωρίας και αυτόματα παύει ο οποιοσδήποτε λόγος ανησυχίας στον σύλλογο, για την παραμονή του Πεπ  και των σημαντικότερων ποδοσφαιριστών παρότι ουσιαστικά όλοι είχαν δηλώσει πως δεν θα έφευγαν αν ίσχυε η ποινή με μόνη εξαιρεση τον Ντε Μπρόινε. Τώρα μπορεί να σχεδιάσει τη νέα χρονιά πολύ διαφορετικά, διορθώνοντας τα λάθη στο ρόστερ στην προσπάθεια να ξαναπάρει πίσω το στέμμα της από την Λίβερπουλ.

Μπροστά της υπάρχει σαφέστατα μία πρόκληση, του να υπερασπιστεί το αβαντάζ που έχει πάρει με τη νίκη στη Μαδρίτη απέναντι στην Ρεάλ, στη ρεβάνς που θα γίνει στην έδρα της. Ο πόλεμος βέβαια που είχε ανοίξει μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι και της ευρωπαΐκής ομοσπονδίας, δεν είναι εύκολο να τελειώσει με μία απόφαση αλλά ο μεγάλος νικητής αυτή τη στιγμή είναι η Σιτι και κυρίως κακά τα ψέματα, οι δικηγόροι που προσέλαβαν οι Άραβες.

Γιατί ακόμα κι αν μειωνόταν η ποινή στον ένα χρόνο, κάτι που εκτιμούσαν οι περισσότεροι αναλυτές, δεν θα ήταν η ζημιά τόσο οικονομική για έναν σύλλογο που από πίσω ρέει άφθονο το χρήμα, όσο ζήτημα πρεστίζ.

Από την άλλη για τον σύλλογο αυτή τη στιγμή πέραν της σημαντικής νίκης είναι και μία γενικότερη ανάσα αφού δεν μπορεί να παραβλέψει κάνεις πως σίγουρα θα έπρεπε να κάνει έναν διαφορετικό προγραμματισμό εάν ισχύε η τιμωρία. Και όσο και αν βεβαίωνε ο Γκουαρντιόλα πως θα παρέμενε, οι σειρήνες από Βαρκελώνη μεριά θα ακούγονταν ανησυχητικά. 

Με το format που θα γίνει το κλείσιμο της φετινής σεζόν στο Champions League, η Μάντσεστερ Σίτι έχει μία τεράστια ευκαιρία εάν περάσει, υπερασπίζοντας τη νίκη της από το Μπερναμπέου επί της Ρεάλ, να κάνει δύο νίκες ακόμα και να παίξει στον τελικό.

Η διαδικασία με τα μονά παιχνίδια πάντα δίνει ένα προβάδισμα σε αυτόν που έχει καλύτερες μονάδες. Θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε σε αυτό το κομμάτι, που υπάγεται στην ευρωπαΐκή ομοσπονδία, πως θα λειτουργήσει η «ηττημένη» UEFA. Είμαι περίεργος να δω την αντιμετώπιση που θα έχει  στο ματς με την Ρεάλ, διαιτητικά η Μάντσεστερ Σίτι. Θα είναι ένα κρας τεστ για όλους.