H χρονιά που ο Ζλάταν πήγε... και κατέκτησε την Αγγλία (video)

«Ήρθα, κατέκτησα, έφυγα»... ήταν η αποχαιρετιστήρια ατάκα του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στους οπαδούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πριν πάρει το αεροπλάνο για το ταξίδι στο Λος Άντζελες. Και ξέρετε κάτι; Είχε δίκιο! Σαν σήμερα το 2016 ο Σουηδός επιθετικός έφτασε στο «Ολντ Τράφορντ» και κατάφερε άμεσα να αφήσει το στίγμα του σε μια από τις ιστορικότερες ομάδες της Αγγλίας.  



H χρονιά που ο Ζλάταν πήγε... και κατέκτησε την Αγγλία (video)

Ο πολύπειρος επιθετικός πήρε την απόφαση σαν σήμερα πριν τέσσερα χρόνια να τεστάρει τις δυνάμεις του και στην απαιτητική Πρέμιερ Λιγκ. Για την ακρίβεια, όπως θα έλεγε και ο ίδιος, η Πρέμιερ Λιγκ είχε την τιμή να τον έχει στο πρωτάθλημά της.

Υπήρξε ενθουσιασμός, αλλά και συγκρατημένη αισιοδοξία εξαιτίας του ποδοσφαιρικά προχωρημένου της ηλικίας του. Της... ποιας;

Ο Ζλάταν κατάφερε στα 34 του τότε να μπει και να κάνει αμέσως τη διαφορά στη Γιουνάιτεντ. Έκατσε έναν γεμάτο χρόνο και κάτι ψιλά και πρόλαβε να σημειώσει 28 γκολ με τα χρώματα των «κόκκινων διαβόλων» σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά και να κατακτήσει τρεις τίτλους: το Λιγκ Καπ, το Γιουρόπα Λιγκ και το Community Shield.

Σε ατομικό επίπεδο, μάλιστα, πρόλαβε να προσθέσει το όνομά του στα πλούσια βιβλία της ιστορίας της Γιουνάιτεντ, αφού:

-Έγινε ο δεύτερος ποδοσφαιτιστές που σκόραρε στα πρώτα τρία παιχνίδια πρωταθλήματος για χάρη της Γιουνάιτεντ

-Ηταν ο αμέσος επόμενος από τον Χαβιέ Ερνάντες που μέσα σε μία σεζόν σκόραρε σε Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Λιγκ Καπ, ευρωπαϊκή διοργάνωση και στο Community Shield!

-Εγινε ο τέταρτος στην ιστορία που έφτασε τα 15 γκολ πρωταθλήματος σε λιγότερα ματς (23 συνολικά). Μπροστά του ήταν μόνο οι Φαν Νίστελρόι (χρειάστηκε 19 αγώνες), Γιορκ (20 αγώνες) και Φαν Πέρσι (21 ματς).