Τα κατάφερε ο Ράσφορντ, πήρε πίσω την απόφαση η Κυβέρνηση!

Όλος ο πλανήτης στάθηκε στο πλευρό του, ο Μάρκος Ράσφορντ στα 22 του πίεσε ανθρώπους και καταστάσεις, έφτασε μέχρι και την Κυβέρνηση και παρά την αρχική άρνηση, έκανε τον Μπόρις Τζόνσον ν' αλλάξει την απόφασή του και να βοηθήσει τα παιδιά των σχολείων με τα δωρεάν γεύματα καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού! 



Τα κατάφερε ο Ράσφορντ, πήρε πίσω την απόφαση η Κυβέρνηση!

Δεν γινόταν να μείνει κάποιος ασυγκίνητος στην αναφορά πως έμειναν 200.000 παιδιά δίχως φαγητό σήμερα. 

Δεν γινόταν κάποιος να μην σκεφτεί ότι ο Ράσφορντ έχει δίκιο όταν λέει πως την κάθε φορά που ο καθένας μας ανοίγει το ψυγείο να πιεί λίγο γάλα, να σκέφτεται πως υπάρχουν χιλιάδες οικογένειες που δεν μπορούν να το προσφέρουν ούτε αυτό στα παιδιά τους. 

Και είναι τρομερό που παρά την αρχική άρνηση της Κυβέρνησης, στην οποία έστειλε επίσημη επιστολή, ο Ράσφορντ και η εκστρατεία που ξεκίνησε και η οποία απόλαυσε καθολικής αποδοχή και στήριξη απ' όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη, πέτυχαν το στόχο τους! 

Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε την αναίρεσης της προηγούμενης απόφασής του και θα διαθέσει άλλα 120 εκατομμύρια για να συνεχιστεί η παροχή τροφίμων και γευμάτων στα παιδιά των σχολείων ώστε να πάρουν βοήθεια και οι γονείς που δυσκολεύονται. 

Όλα αυτά, λίγο καιρό μετά την τεράστια προσπάθεια που έκανε ο Μάρκους Ράσφορντ από την έναρξη της πανδημίας φροντίζοντας για τα σχολεία και τα παιδιά, αφού έχει βιώσει κι εκείνος δύσκολα και έχει τονίσει ότι: «Όταν ήμουν μικρός η μητέρα μου δούλευε τόσο πολύ που δεν προλάβαινα να φάω καλά και περίμενα να έρθει το βράδυ...».

Βραβεύθηκε από το Μάντσεστερ για όλη την ενέργειά του, για την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, τη βοήθεια που παρείχε στους πολύ δύσκολους καιρούς του lockdown, όμως, δεν σταμάτησε ποτέ και τώρα κατάφερε να φροντίσει για όλα τα παιδιά και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού! 

Τέτοια δύναμη έχει το ποδόσφαιρο, τέτοιους αθλητές αξίζει να έχουμε και τέτοια μυαλά...

Χίλια μπράβο, Μάρκους Ράσφορντ! 

Κώστας Ζάλιαρης