Η Λίβερπουλ, η άρνηση του Κλοπ και το ρίσκο με το «όχι» για Βέρνερ!

Η μετακίνηση του Βέρνερ στην Τσέλσι όλα δείχνουν ότι θα ολοκληρωθεί άμεσα και το ερώτημα μπαίνει για ποιο λόγο η Λίβερπουλ που είχε το προβάδισμα και ήταν και η επιθυμία του παίκτη δεν προχώρησε στο να πληρώσει την ρήτρα των 57 εκατομμυρίων ευρώ ώστε να τον αποκτήσει.... Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Η Λίβερπουλ, η άρνηση του Κλοπ και το  ρίσκο με το «όχι» για Βέρνερ!

Με την πρωτοπόρο της Premier League να είναι θέμα χρόνου να ολοκληρώσει την κατάκτηση του τίτλου μέσα στις επόμενες εβδομάδες, τον πρώτο μετά από 30 ολόκληρα χρόνια για τον σύλλογο, σε πολλούς προξενεί έκπληξη το γεγονός του ότι δεν πλήρωσε τα χρήματα στην Λειψία για να αποκτήσει έναν πραγματικά ποιοτικό επιθετικό.

Ο Τίμο Βέρνερ, στη Μπουντεσλίγκα απέδειξε πως μπορεί να βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα ωστόσο ο Κλοπ θεώρησε πως τα χρήματα ήταν υπερβολικά και η Λίβερπουλ επέλεξε να προσφέρει εως 40 εκατομμύρια. Μόνο ο χρόνος θα δείξει εάν είχε δίκιο, πάντως πρέπει να του δώσουμε το δικαίωμα της αμφιβολίας με δεδομένο πως ξέρει όσο λίγοι την γερμανική αγορά και πως δικαιώθηκε απόλυτα την περασμένη χρονιά όταν έλεγε το καλοκαίρι πως η Λίβερπουλ δεν χρειάζεται την παραμικρή μεταγραφή για να κυριαρχήσει στο πρωτάθλημα.

Αυτό που θεωρούν τόσο ίδιος όσο και ο άνθρωπος που χειρίζεται τα χρήματα του συλλόγου, ο Μαικλ Έντουαρντς είναι πως η Λίβερπουλ έχει ανάγκη μόνο από παίκτες που θα αποτελέσουν άμεση προσθήκη στην εντεκάδα. Κάτι ανάλογο έγινε και το περασμένο καλοκαίρι με την περίπτωση του Φεκίρ που τελικά δεν ξεχώρισε μέσα στη σεζόν δικαιώνοντας τον Κλοπ για την απόρριψη του.

Από την άλλη μπαίνει ένα μεγάλο ερώτημα για το εάν η Λίβερπουλ χρειαζόταν η οχι, ή για να ακριβολογούμε εάν χρειάζεται ακόμα μία ενίσχυση στην επιθετική της γραμμή με έναν σέντερφόρ που να μπορεί να αντικαταστήσει επάξια τον Φιρμινο  και να προσθέσει το παιχνίδι της ομάδας το εύκολο γκολ.

Αυτό το έχει αυτή τη στιγμή Λίβερπουλ από τον Μανέ και από τον Σαλάχ, αλλά ο Βραζιλιάνος φορ ολόκληρη τη σεζόν δεν έχει σκοράρει εντός έδρας στον πρωτάθλημα κάτι το οποίο αποτελεί έναν αληθινό γρίφο!

Το πρώτο του γκολ στο Άνφιλντ σχεδόν σε ένα χρόνο, ήρθε εναντίον της Ατλετικο  Μαδρίτης στο παιχνίδι όμως που οι ροχιμπλάνκος κατάφεραν να αποκλείσουν την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Από την άλλη, κάποιος που θέλει να υπερασπιστεί τον Φιρμινο Θα απαντήσει πως σκόραρε μερικά από τα σημαντικότερα γκολ στην ιστορία του συλλόγου στην σεζόν που διανύουμε, στον ημιτελικό του παγκοσμίου κυπέλλου συλλόγων, και κυρίως στον τελικό χαρίζοντας το τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου στους κόκκινους

Θα απαντήσει πως σκόραρε μερικά από τα σημαντικότερα γκολ στην ιστορία του συλλόγου στην σεζόν που διανύουμε, στον ημιτελικό του παγκοσμίου κυπέλλου συλλόγων, και κυρίως στον τελικό χαρίζοντας το τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου στους κόκκινους!
Από την άλλη, η γνώμη μου είναι πως ο Βέρνερ θα ταιριάξει στο στυλ της Τσέλσι αλλά εκεί δημιουργείται ένα άλλο ζήτημα, μαζί με την απόκτηση του Ζίγιεχ, αφού Θα περιοριστεί ο χρόνος συμμετοχής του Ειμπραχαμ.

Όμως η ποιότητα του Γερμανού επιθετικού σίγουρα θα προσθέσει δυναμική στις επιλογές του Φρανκ Λάμπαρντ και η αίσθηση μου είναι πως η Τσέλσι θα είναι πολύ καλύτερη την επόμενη περίοδο από ότι ήταν στην σεζόν που διανύουμε που έτσι κι αλλιώς ξέραμε πως θα είναι μεταβατική.

Όσο για την Λίβερπουλ, πιστεύω πως θα χρειαστεί μία ή δύο ποιοτικές προσθήκες στο ρόστερ της για να μπορέσει και την επόμενη χρονιά να είναι εξίσου ανταγωνιστική  και να μπορέσει να αντιμετωπίσει την αναμενόμενη επίθεση της Μάντσεστερ Σιτι.Το πρωτάθλημα και την επόμενη περίοδο ανάμεσα στους δυο τους θα παιχτεί ξανά και πάλι σε πολύ υψηλό επίπεδο βαθμό πάνω από τους 90.