Τι γίνεται στην 4άδα και την ουρά της Πρέμιερ Λιγκ

Με την υπόθεση της κατάκτησης της κορυφής να έχει τελειώσει και τη Λίβερπουλ απλά να μετράει μέρες για να πάρει τον πρώτο της τίτλο πρωταθλήματος έπειτα από 30 χρόνια, η Πρέμιερ Λιγκ θα επανεκκινήσει με συγκεκριμένα δεδομένα και ζητούμενα για τις ομάδες στις θέσεις που είχαν καταλάβει μέχρι και τη στιγμή που ο κορονοϊός έδειξε το stop...  



Τι γίνεται στην 4άδα και την ουρά της Πρέμιερ Λιγκ

Το κορυφαίο πρωτάθλημα αποφάσισε να κάνει νέα αρχή για να συνεχιστεί η φετινή αγωνιστική περίοδος, από τις 17 Ιουνίου με τις δύο αναμετρήσεις που ήταν εξ αναβολής σε Μάντσεστερ και Μπέρμιγχαμ και θα διεξαχθούν πρώτες για να υπάρξει μετέπειτα μια φυσιολογική ροή στο πρωτάθλημα.

Η Λίβερπουλ είναι στο +25 στην κορυφή και τίποτα δεν μπορεί να την κουνήσει από εκεί, ενώ μάλιστα, αν η Σίτι ηττηθεί από την Άρσεναλ στις 17/6, τότε οι πρωτοπόροι μπορούν να εξασφαλίσουν και μαθηματικά τον τίτλο στο ντέρμπι με την Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ» λίγες μέρες αργότερα.

Παράλληλα, οι Πρωταθλητές Ευρώπης αν πάρουν 19 από τους 27 διαθέσιμους βαθμούς στα εναπομείναντα παιχνίδια θα ξεπεράσουν το ρεκόρ της 100άρας από τη σεζόν 2017-2018, όταν τότε η γαλάζια αρμάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα είχε φτάσει σε τριψήφιο αριθμό πόντων.

Η Σίτι δεν μπορεί να ξέρει από τώρα αν θα μπορέσει να παίξει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν λόγω της τιμωρίας που της έχει επιβληθεί από την UEFA για το Financial Fair Play, με το κλαμπ να έχει προσφύγει στο CAS.

Αν τελικά δεν καταφέρουν οι «πολίτες» να παραστούν στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, τότε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Γουλβς κυνηγούν τη θέση που θα τους επιτρέψει να βρεθούν στους χρυσοφόρους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Οι «κόκκινοι διάβολοι» είναι στους 48 βαθμούς έναντι των 43 που έχουν οι εντυπωσιακοί «λύκοι», με τις δύο ομάδες να συνεχίζουν την πορεία τους και στο Γιουρόπα Λιγκ μέχρι αυτή τη στιγμή...

Στην ουρά της βαθμολογίας, εκεί όπου κάθε βαθμός θα είναι σωτήριος και φυσικά υπάρχει η μεγαλύτερη ανησυχία για τον αντίκτυπο που θα έχουν τα άδεια γήπεδα και η χαμένη δυναμική της έδρας για τους γηπεδούχους, η Νόριτς διατρέχει τον μεγαλύτερο κίνδυνο. Στους 21 βαθμούς και το -6 από τις θέσεις της σωτηρίας, με τις Άστον Βίλα και Μπόρνμουθ να είναι εκείνες που θα πατήσουν περισσότερο γκάζι για να σωθούν.

Γουότφορντ, Γουέστ Χαμ και Μπράιτον είναι οριακά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και θα παίξουν τα δικά τους χαρτιά για την παρουσία τους στην Πρέμιερ Λιγκ και την επόμενη αγωνιστική περίοδο...

Όσο για τους σκόρερ, ο Τζέιμι Βάρντι είναι στην κορυφή με 19 τέρματα, έναντι των 17 γκολ του Πιέρ – Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ της Άρσεναλ, των 16 που έχουν οι Σαλάχ και Αγουέρο σε Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι, αλλά και των 15 του Ντάνι Ινγκς στη Σαουθάμπτον.

Κώστας Ζάλιαρης