Τσέλσι: Όταν ο Ντρογκμπά έβαλε την μπλε σημαία στην κορυφή της Ευρώπης! (vids)

Πέρασαν 8 χρόνια από την ημέρα που κανείς δεν πίστευε και δεν μπορούσε να ποντάρει στην Τσέλσι κι όμως εκείνη ολοκλήρωσε μια τρομερά περίεργη σεζόν με την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Μπάγερν στο Μόναχο! Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά πήρε από το χέρι τους αγαπημένους του «μπλε» και τους οδήγησε στο ψηλότερο σκαλί του ευρωπαϊκού βάθρου, όντας ο απόλυτος σταρ! 



Τσέλσι: Όταν ο Ντρογκμπά έβαλε την μπλε σημαία στην κορυφή της Ευρώπης! (vids)

Η ομάδα του Ρομπέρτο Ντι Ματέο ήταν στα... χαμένα μέχρι και το πρώτο ματς της φάσης των «16» απέναντι στη Νάπολι. 

Με την αλλαγή προπονητή, την πρόσληψη του Ιταλού και ... την τρομερή βοήθεια από τους Λάμπαρντ, Τέρι, Κόουλ και Ντρογκμπά, ο σύλλογος έκανε άλματα βελτίωσης, ωστόσο, αυτό αφορούσε κυρίως την ψυχολογική ανάταση και το γεγονός πως οι «παλιοσειρές» αισθάνονταν ότι έκαναν πραγματικά κουμάντο! 

Κάπως έτσι έφτασαν στον μεγάλο τελικό του Μονάχου στις 19 Μαΐου του 2012, εκεί όπου ο Ιβοριανός επιθετικός έγινε ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Γκολ της ισοφάρισης στο φινάλε για το 1-1 της κανονικής διάρκειας του μεγάλου τελικού, αλλά και καθοριστικό, εύστοχο πέναλτι στη διαδικασία που ακολούθησε των 120 λεπτών του αγώνα - με τον Τσεχ να έχει πιάσει πέναλτι στην παράταση - για την ανάδειξη της Τσέλσι ως Πρωταθλήτρια Ευρώπης! 

Θυμηθείτε όλες εκείνες τις στιγμές: 

Κώστας Ζάλιαρης