Κομπανί στα καλά του vs. Φαν Ντάικ (vids/poll)

Ο Τζέιμς Μίλνερ προσπάθησε να εξηγήσει τις διαφορές και τα καλά χαρακτηριστικά των Βινσέν Κομπανί και Βέρζιλ Φαν Ντάικ έχοντας συνυπάρξει σε ομάδα και με τους δύο. Όμως, ποιον θεωρείτε εσείς πληρέστερο αμυντικό;  



Κομπανί στα καλά του vs. Φαν Ντάικ (vids/poll)

«Είναι και οι δύο απίθανοι αμυντικοί. Πάντοτε όταν κοιτάζεις τη ραχοκοκκαλιά μιας ομάδας που έχει καταγράψει επιτυχίες, ξεκινάς από τους ανθρώπους που βρίσκονται στην άμυνα. Ο Βίνι ήταν τρομερός με τον τρόπο που αντιμετώπιζε κάθε πρόκληση, κάθε παιχνίδι. Ήταν επαγγελματίας, όμως ταλαιπωρήθηκε πολύ από τους τραυματισμούς. Τον έχω δει να παίζει με τόσα προβλήματα που πραγματικά δεν μπορεί να το διανοηθεί κανείς. Πάντοτε έβαζε τα πόδια του στη φωτιά, είναι τρομερός ηγέτος και αρχηγός της ομάδας. Από τους καλύτερους αμυντικούς που έχουν περάσει από την Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Βερζ είναι αρκετά διαφορετικός. Ίσως να τον παρομοίαζα ως... Rolls-Royce. Δεν κάνει πολλά τάκλιν, όμως βρίσκεται πάντοτε στο κατάλληλο σημείο και ξέρει πως να διώξει τη μπάλα. Να απομακρύνει τον κίνδυνο. Έχει και τις εξαιρετικές διαγώνιες πάσες στα προσόντα του». Τάδε έφη Τζέιμς Μίλνερ, που είχε συνυπάρξει με τον Κομπανί στη Σίτι και τώρα κοιτάζει πίσω του στην άμυνα της Λίβερπουλ και βλέπει τον φοβερό και τρομερό Φαν Ντάικ.

Ο Βινσέν Κομπανί από το περασμένο καλοκαίρι έχει αποχωρήσει από τη Μάντσεστερ Σίτι, φροντίζοντας να το κάνει με την κατάκτηση του τίτλου. Στην αποστολή αυτή, έπαιξε καθοριστικό ρόλο αφού ήταν εκείνος που πέτυχε το τρομερό γκολ στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Λέστερ με απίθανο σουτ από απόσταση, τη στιγμή που όλοι οι συμπαίκτες του φώναζαν να μη σουτάρει!

Ο Βέλγος έγινε παίκτης – προπονητής στην αγαπημένη του ¶ντερλεχτ, μπλέχτηκε πολύ με το κομμάτι της προπονητικής δίχως να έχει φτάσει η στιγμή του, δεν ήρθαν τα πράγματα όπως θα τα ήθελε κι έτσι περιορίστηκε ξανά στο ρόλο που γνωρίζει καλά. Αυτόν του αρχηγού και του οργανωτή της ομάδας από τα μετόπισθεν. Στα καλά του χρόνια, πάντως, όταν δεν αντιμετώπιζε τα προβλήματα τραυματισμών που σίγουρα επηρέασαν τρομερά την εξέλιξη της καριέρας του, ήταν ένα ολοκληρωμένο στόπερ και άνθρωπος που βοήθησε τα μέγιστα στις επιτυχίες της Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Φαν Ντάικ, όταν μετακινήθηκε στη Λίβερπουλ τον χειμώνα του 2018 έναντι 75 εκατομμυρίων λιρών άκουσε την πλειοψηφία του κόσμου και των τηλεσχολιαστών να κάνουν λόγο για υπερβολικό ποσό και έναν παίκτη που δεν άξιζε τόσα χρηματα. Εν έτει 2020, ο Ολλανδός στόπερ έχει αποδείξει ότι άξιζε και περισσότερα!

Οδήγησε τους «κόκκινους» στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ την ίδια σεζόν, σε δεύτερο διαδοχικό με επιτυχημένο αποτέλεσμα στη Μαδρίτη το 2019, ήταν εκ των πιο καταλυτικών παικτών στη διεκδίκηση του τίτλου της Πρέμιερ Λιγκ, κορυφαίος για το πρωτάθλημα της σεζόν 2018-2019, ενώ φέτος πιστώνεται τεράστιο μερίδιο του +25 στην κορυφή και της διαφαινόμενης στέψης του κλαμπ για πρώτη φορά έπειτα από 30 χρόνια!

Ποιον από τους δυο, όμως, θεωρείτε πιο πλήρη αμυντικό, λαμβάνοντας υπόψιν και τα καλά χρόνια του Κομπανί;



 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης