Ο Νέβιλ αποκαλύπτει γιατί ο Φέργκιουσον δεν θα έδινε ποτέ το περιβραχιόνιο σε Ρονάλντο και Ρούνεϊ

Ενδιαφέρουσες ιστορείς από τα ποδοσφαιρικά του χρόνια αποκαλύπτει ο Γκάρι Νέβιλ.



Ο Νέβιλ αποκαλύπτει γιατί ο Φέργκιουσον δεν θα έδινε ποτέ το περιβραχιόνιο σε Ρονάλντο και Ρούνεϊ

Ο νυν σχολιαστής του «Sky Sports» και πρώην αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θυμήθηκε την περίοδο που ήθελε να ξεφορτωθεί το περιβραχιόνιο του αρχηγού, διότι αισθάνθηκε πως είναι ένα επίπεδο… κάτω από τον μέσο όρο της ομάδας.

Ένα ρόστερ το οποίο αποτελούνταν εκείνη την περίοδο από τεράστιους ποδοσφαιριστές, ανάμεσα στους οποίους και οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Γουέιν Ρούνεϊ, για τη σχέση των οποίων έχουν γραφτεί κατά καιρούς διάφορα.

Ο Σερ ¶λεξ Φέργκιουσον ωστόσο έμενε πιστός στους αρχηγούς του, αφού στα μάτια του μόνο οι Ράιαν Γκιγκς και Γκάρι Νέβιλ μπορούσαν να εγγυηθούν την αρμονία στα αποδυτήρια του «Ολντ Τράφορντ».

Αναλυτικά τα λόγια του Νέβιλ

Όταν ήμουν αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τραυματίστηκα σοβαρά, σε μια περίοδο που στην ομάδα υπήρχαν τεράστιες προσωπικότητες. Ρονάλντο, Ρούνεϊ, Τέβες, Γκιγκς, Σκόουλς, Κάρικ, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά, Φαν ντερ Σαρ ήταν ανάμεσα σε αυτές…

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας πήγα στον Σερ ¶λεξ και του ζήτησα να δώσει το περιβραχιόνιο σε κάποιον άλλο διότι αισθανόμουν ότι η ομάδα είχε φτάσει πλέον σε ένα επίπεδο που δεν μπορούσα να ακολουθήσω. Ξέρετε τι μου απάντησε;

«Γιε μου, θα το κρατήσεις τους γα@@νο το περιβραχιόνιο. Εσύ και ο Γκιγκς θα το φοράτε. Αν το δώσω στον Ρονάλντο, ο Ρούνεϊ θα τσιτώσει. Αν το δώσω στον Ρούνεϊ, ο Ρονάλντο θα τα πάρει στο κρανίο. Αν το δώσω στον Βίντιτς θα στεναχωρηθεί ο Φέρντιναντ…»

Γιάννης Τζιουμακλής