Λίβερπουλ: Πρωτάθλημα με άνεση ακόμα κι αν δεν υπήρχε VAR! (pic)

Η Λίβερπουλ βρίσκεται στο +25 στην... κανονική βαθμολογία της Πρέμιερ Λιγκ μέχρι και αυτή τη στιγμή με το πρωτάθλημα να έχει αναβληθεί, ωστόσο, θα είχε τρομερά άνετο προβάδισμα έναντι της Μάντσεστερ Σίτι για τον τίτλο ακόμα κι αν δεν υπήρχε VAR!  



Λίβερπουλ: Πρωτάθλημα με άνεση ακόμα κι αν δεν υπήρχε VAR! (pic)

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έχει γκρινιάξει πολλές φορές, έχει διαμαρτυρηθεί τρομερά σε ντέρμπι με τους «κόκκινους» ζητώντας παραβάσεις με χέρι μέσα στην περιοχή, έχει κουραστεί να μιλάει για το μέτρο της τεχνολογίας, παραπέμπει συνεχώς τους εκπροσώπους του Τύπου σε αυτούς που κάνουν κουμάντο στο VAR και η Σίτι... βρίσκεται στο -25 από την κορυφή.

Το καλό ποδόσφαιρο της Λίβερπουλ δεν έχει αφήσει περιθώρια για αμφισβήτηση, τόσο στις κουβέντες μεταξύ των οπαδών, όσο και στην πραγματική εικόνα του πρωταθλήματος αλλά και στην μελέτη του κορυφαίου πρωταθλήματος και την τελική του βαθμολογία με την υπόθεση πως δεν υπάρχει το πιο σύγχρονο μέτρο της τεχνολογίας για τους διαιτητές!

Η ανάλυση που πραγματοποίησε το ESPN σε συνεργασία με τον Thomas Curran και το London School of Economics ολοκληρώνοντάς την αγωνιστική περίοδο και παρουσιάζοντας μια τελική βαθμολογία 38 αγωνιστικών, αναδεικνύει τη Λίβερπουλ πρωταθλήτρια με +18 από τη Σίτι!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι η πιο ευνοημένη ομάδα από το VAR για την τρέχουσα σεζόν, πράγμα που την κατατάσσει στην 5η θέση με 45 βαθμούς. Υπό άλλες συνθήκες, οι «κόκκινοι διάβολοι» θα βρίσκονταν στην 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 40 βαθμούς, με υπεροχή της Τότεναμ στους ίδιους πόντους και τους Λονδρέζους στην 9η θέση. Στο 8ο σκαλί θα τερμάτιζε η Άρσεναλ, λίγο πιο πάνω η Έβερτον και η εντυπωσιακή Σέφιλντ Γιουνάιτεντ θα έπαιρνε θέση στην πρώτη 6άδα!

Η Γουλβς θα έκλεινε τις πρώτες πέντε θέσεις με 46 βαθμούς και θα βρισκόταν και στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ λαμβάνοντας ως δεδομένη την υπόθεση του ευρωπαϊκού της αποκλεισμού για το FFP, ενώ, Τσέλσι και Λέστερ θα βρίσκονταν εντός 4άδας.

Δείτε τον πίνακα όπως τον παρουσίασε το ESPN ως τελική βαθμολογία σε πρωτάθλημα δίχως VAR:

Κώστας Ζάλιαρης