Η φυγή του Γουόκερ δίνει την σκυτάλη στην νέα φουρνιά

Με το μέλλον του Κάιλ Γουόκερ στην εθνική Αγγλίας αυτή την στιγμή να είναι κάτι παραπάνω από αμφίβολο, ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ τρίβει τα χέρια, βλέποντας τις επιλογές που έχει...  



Η φυγή του Γουόκερ δίνει την σκυτάλη στην νέα φουρνιά

Ο Άγγλος δεξιός οπισθοφύλακας της Μάντσεστερ Σίτι είπε να «ξεσαλώσει» κατά την διάρκεια της καραντίνας, καλώντας δύο call girls στο σπίτι του. Μόλις έγινε γνωστή η είδηση ο ίδιος έσπευσε να απολογηθεί στα social media, ωστόσο το κακό είχε ήδη γίνει. Μάλιστα οι «Πολίτες» τόνισαν πως ενημερώθηκαν για το συμβάν και θα πράξουν ανάλογα, ωστόσο αυτή αναμένεται να μην είναι η μοναδική «καμπάνα» που θα αντιμετωπίσει ο 29χρονος.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής δεν φάνηκε καθόλου ευχαριστημένος με την απερισκεψία του Γουόκερ, με τον ενδεχόμενο να τεθεί οριστικά εκτός «Τριών Λιονταριών» να είναι πλέον ορατό.Αυτό ωστόσο ενδέχεται να δώσει στο Σάουθγκεϊτ να αξιοποιήσει στο έπακρο τις επιλογές της ομάδας στην θέση του δεξιού οπισθοφύλακα, οι οποίες δεν είναι λίγες. 

Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ

Ο 21χρονος είναι παίκτης γέννημα-θρέμμα της Λίβερπουλ και πλέον βασικός και αναντικατάστατος στα πλάνα του Γιούργκεν Κλοπ στον σύλλογο. Έλαβε το βάπτισμα του πυρός με την εθνική ομάδα στις 7 Ιουνίου του 2018, στην φιλική νίκη με 2-0 απέναντι στην Κόστα Ρίκα στο «Έλαντ Ρόουντ». Λίγους μήνες στις 15 Νοεμβρίου πέτυχε το πρώτο του γκολ με την φανέλα της εθνικής ομάδας, σε μία νίκη με 3-0 απέναντι στις ΗΠΑ προς τιμήν του Γουέιν Ρούνεϊ.

Με αυτό το γκολ έγινε σε ηλικία 20 χρονών και 39 μερών ο νεότερος παίκτης της Λίβερπουλ, μετά τον Μάικλ Όουεν από το 1999, που σκοράρει για λογαριασμό της εθνικής ομάδας. Από τότε η παρουσία του στην ομάδα είναι σταθερή, μετρώντας μέχρι τώρα εννέα συμμετοχές. Με τις ποδοσφαιρικές του μετοχές να ανεβαίνουν συνεχώς, ο ίδιος είναι το φαβορί για την θέση του βασικού στο σύνολο του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ. 

Άαρον Γουάν-Μπισάκα

Ο νεαρός μετά τις εξαιρετικές του εμφανίσεις πέρσι με την Κρίσταλ Πάλας, κατάφερε να «κερδίσει» το καλοκαίρι την μεταγραφή του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τους «Κόκκινους Διαβόλους» να καταβάλουν το ποσό των 45 εκατομμυρίων λιρών στους «Αετούς». Από την πρώτη στιγμή ο 22χρονος έγινε βασικός και αναντικατάστατος στην δεξιά θέση της άμυνας, ενώ μετά την μεταγραφή του Άσλεϊ Γιανγκ στην Ίντερ τον χειμώνα, ήταν η μοναδική επιλογή της ομάδας για την θέση.

Φέτος έχει αγωνιστεί σε 34 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις για την ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, χωρίς ωστόσο να έχει βρει ακόμα δίχτυα. Είναι εξαιρετικός αμυντικός, κάτι που έχει δείξει σε αμέτρητες περιπτώσεις φέτος, ωστόσο υστερεί ακόμα στο δημιουργικό κομμάτι. 

Ρις Τζέιμς

Ο 20χρονος ήταν ακόμα ένας από τους νεαρούς Άγγλους, οι οποίοι έλαβαν την ευκαιρία που έψαχναν με τον Φρανκ Λάμπαρντ στον πάγκο. Μετά από μία εξαιρετική χρονιά στην Γουίγκαν, ο Άγγλος τεχνικός του έδωσε την ευκαιρία που έψαχνε στους «Μπλε». Στην προκειμένη περίπτωση ο Τζέιμς... έπιασε τον ταύρο από τα κέρατα. Λόγω των μέτριων εμφανίσεων των Έμερσον και Μάρκος Αλόνσο, ο Λάμπαρντ επανέφερε μετά από χρόνια τον Αθπιλικουέτα στο αριστερό άκρο της άμυνας, με τον Τζέιμς να παίρνει φανέλα βασικού στο δεξί άκρο.

Μάλιστα στην ισοπαλία με 4-4 απέναντι στον Άγιαξ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» στις 5 Νοεμβρίου, έγινε ο νεότερος παίκτης που σκοράρει που σκοράρει στο Τσάμπιονς Λιγκ στην ιστορία των «Μπλε». Οι εμφανίσεις με την πρώτη ομάδα... «ανάγκασαν» τον σύλλογο να του προσφέρει νέο πενταετές συμβόλαιο μέχρι το 2025. Με την φυγή του Γουόκερ θα βρει την ευκαιρία του για την πρώτη του κλήση στην εθνική Ανδρών, με το ζυγισμένο του παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση να προσθέτει ένα ακόμα «όπλο» στα χέρια του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Κίεραν Τρίπιερ

Ο «παλιός» της παρέας άφησε το καλοκαίρι την «ζεστασιά» της Αγγλίας και έκανε το άλμα στην Ισπανία και την Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρά το γεγονός ότι το 2018-19 ο Τρίπιερ σημείωσε τις περισσότερες εμφανίσεις του με την φανέλα της Τότεναμ, η έλλειψη επιλογών και ένα ντεφορμάρισμα, οδήγησαν στην έξοδο του από το Λονδίνο, με την Ατλέτικο να πληρώνει 20 εκατομμύρια λίρες.

Ο ίδιος αν και δυσκολεύτηκε στην αρχή να προσαρμοστεί στο ποδόσφαιρο της Ισπανίας, δικαίωσε τον Ντιέγκο Σιμεόνε και τον σύλλογο για το ποσό που κατέβαλαν στην Τότεναμ. Από το 2017 έχει αγωνιστεί 19 φορές με το εθνόσημο, τις 13 το 2018 πετυχαίνοντας και το μοναδικό του γκολ, ωστόσο το 2019 αγωνίστηκε μόλις σε τρεις περιπτώσεις, μένοντας πιο πίσω από τους Γουόκερ και Αλεξάντερ-Άρνολντ. Πλέον η φυγή του αμυντικού των «Πολιτών» μπορεί να αποδειχθεί η ευκαιρία για να επιστρέψει στα «Τρία Λιοντάρια».

Μάριος Αγγελέτος