«Κάθε Ομοσπονδία θ' αποφασίσει μόνη της»!

Η FIFA είναι έτοιμη ν' ανακοινώσει ότι η κάθε Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα έχει τη δικαιοδοσία να ξεκινήσει και να ολοκληρώσει το πρωτάθλημα σε κάθε κατηγορία της χώρας, δίχως συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα όπως είχε τονίσει ο πρόεδρος της UEFA, Αλεκσάντερ Τσεφέριν!  «Κάθε Ομοσπονδία θ' αποφασίσει μόνη της»!

Όπως αναφέρει σε αποκλειστικό δημοσίευμα η ιστοσελίδα The Athletic, η FIFA ενδέχεται μέχρι και την Τετάρτη να επισημοποιήσει την απόφαση που πήρε για την ολοκλήρωση της φετινής αγωνιστικής περιόδου που έπεσε «θύμα» του κορονοϊού.

Βάσει του ρεπορτάζ, η απόφαση θα έχει να κάνει με την επ' αόριστον επέκταση της αγωνιστικής περιόδου, με κάθε Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ν' αποφασίζει για τα πρωταθλήματα της χώρας της ώστε να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν με το φορμάτ που θα κρίνει!

Επιπλέον, θα υπάρξει διαφοροποίηση στις ημερομηνίες της μεταγραφικής περιόδου, ενώ, θα θεσπιστεί «παράθυρο» προσωρινής ανανέωσης των συμβολαίων που ολοκληρώνονται στα τέλη Ιουνίου ώστε να μπορούν να παίξουν οι ποδοσφαιριστές μέχρι το τέλος της Λίγκας...

Κώστας Ζάλιαρης