Μπάλακ: «Γι’ αυτό προτίμησα την Τσέλσι από τη Γιουνάιτεντ»

Τους λόγους που τον οδήγησαν να προτιμήσει την Τσέλσι από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2006 αποκάλυψε ο Μίκαελ Μπάλακ.



Μπάλακ: «Γι’ αυτό προτίμησα την Τσέλσι από τη Γιουνάιτεντ»

Ο παλαίμαχος πλέον Γερμανός μέσος, βρισκόταν εκείνο το καλοκαίρι σε αναζήτηση νέου συλλόγου, έχοντας κλείσει τον κύκλο του στην Μπάγερν Μονάχου.

Ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Γερμανίας αποκάλυψε πως η Γιουνάιτεντ χτύπησε πρώτη την πόρτα του αλλά ο ίδιος προτίμησε το Λονδίνιο, διότι πίστευε πως οι πιθανότητες κατάκτησης του Τσάμπιονς Λιγκ θα αυξάνονταν αν αγωνιζόταν υπό τις οδηγίες του Ζοσέ Μουρίνιο!

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως δεν κατάφερε ποτέ να φτάσει στο θρόνο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, αν και έφτασε δύο φορές έως τον τελικό. Το 2002 είδε ως παίκτης της Μπάγερ Λεβερκούζεν τον Ζινεντίν Ζιντάν να χαρίζει στη Γλασκώβη με το μυθικό του γυριστό το τρόπαιο στη Ρεάλ Μαδρίτης (2-1) ενώ το 2008 ηττήθηκε στον αγγλικό «εμφύλιο» από την ομάδα που απέρριψε δυο χρόνια νωρίτερα, ύστερα από τη διαδικασία των πέναλτι στη Μόσχα…

«Η Τσέλσι δεν ήταν η μοναδική ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ που ενδιαφέρθηκε για μένα. Βασικά πρώτη εκδήλωσε ενδιαφέρον η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Προερχόντουσαν όμως από μια κακή χρονιά, αν θυμάμαι καλά την προηγούμενη χρονιά είχαν μείνει εκτός Τσάμπιονς Λιγκ από τη φάση των ομίλων»

«Για μένα προτεραιότητα ήταν η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ! Τότε η Τσέλσι προερχόταν από δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα Αγγλίας και η παρουσία του Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο δημιουργούσε τις φιλοδοξίες που αναζητούσα…» ανέφερε μεταξύ άλλων στο «Sky Sports».

Γιάννης Τζιουμακλής