Υπόκλιση στον Κλοπ: Η αποτυχία, η διαχείριση και το τέλειο που... δεν υπάρχει!

Δωρεάν μάθημα life coaching από τον Γιούργκεν Κλοπ σε πρόσφατη συνέντευξή του στη σελίδα JD Football και τον ομιλητή, Τσάκι Λόθιαν. Ο τεχνικός της Λίβερπουλ μοιράζει γνώση, συμβουλές και προετοιμάζει τον κόσμο για το γεγονός πως δεν γίνεται να μην υπάρξει αποτυχία στη ζωή και την καριέρα οποιουδήποτε.  

Advertisement
Υπόκλιση στον Κλοπ: Η αποτυχία, η διαχείριση και το τέλειο που... δεν υπάρχει!

Ο κόουτς των «κόκκινων» έχει τρομερή κοσμοθεωρία και άποψη γύρω από τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η ζωή μας και κάθε του τοποθέτηση είναι μοναδική και τρομερά διδακτική.

Για να μη χαθεί καθόλου το νόημα των λεγομένων του, δεν χρειάζεται επεξηγήσεις. Διαβάστε όσα είπε, δείτε και το βίντεο και σίγουρα αμέσως θα σκεφτείτε διαφορετικά...

«Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με την αυτοπεποίθηση. Απλά δεν το σκεφτόμουν. Απλά δεν περίμενα ότι τα πάντα θα λειτουργούσαν τέλεια. Αν γίνονταν σωστά, τότε θα ήταν τέλειο. Αν όχι, τότε αλλάζεις κατεύθυνση, χρησιμοποιείς διαφορετικό τρόπο ή το ξεχνάς τελείως... Δεν περιμένω να είμαι τέλειος. Δεν έχω τέτοια απαίτηση. Αυτό με κάνει να αισθάνομαι καλά.

Σε αυτό το σημείο που βρίσκομαι όμως στη δουλειά μου, αυτό δεν γίνεται να το πετύχεις μέσα σε μια νύχτα. Αν δεν είχα ξεκινήσει στη Μάιντζ και το είχα κάνει στη Λίβερπουλ, τότε ίσως να μη μπορούσα να διαχειριστώ όλη αυτή την πίεση και την κατάσταση. Δεν είχα ιδέα τι να κάνω.

Στην καριέρα μου δεν σκέφτηκα ούτε για μια ημέρα ότι μπορεί κάποια στιγμή να βρισκόμουν στη Λίβερπουλ. Δεν είχα ιδέα τι θα μου ξημερώσει. Προσπαθούσα μονάχα να περνούν οι μέρες, να βελτιώνομαι, να βελτιώνω και την ομάδα μου. Έτσι, όταν έφτασα στη Λίβερπουλ ήμουν έτοιμος ν' αντιμετωπίσω τη διαφορετική κατάσταση. Και σε όλη μου τη ζωή δεν είχα ιδέα ότι προετοιμαζόμουν γι' αυτή τη μεγάλη δουλειά. Δεν είχα ιδέα τι ερχόταν, απλά έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω στο 100%. Οφείλεις να σεβαστείς το γεγονός πως μπορεί ν' αποτύχεις. Δεν σημαίνει ότι είσαι κακός άνθρωπος, ανόητος, ότι είσαι χαζός ή οτιδήποτε...

Υπάρχουν διαφορετικοί παράγοντες που μπορούν να μη βοηθήσουν σε μια κατάσταση ώστε να λειτουργήσει όπως το θες. Πρέπει να ρυθμίσεις την προσπάθεια που κάνεις ή τις επιλογές που κάνεις. Και μετά ξαναρχίζεις.

Εγώ έτσι το κάνω στο ποδόσφαιρο. Το κυριότερο πράγμα που μαθαίνεις στο ποδόσφαιρο, είναι να διαχειρίζεσαι την αποτυχία. Δεν μπορείς να παίξεις το τέλειο παιχνίδι. Δεν είναι δυνατό να γίνει αυτό. Πολλά άλλα πράγματα επηρεάζουν το παιχνίδι, όπως οι καιρικές συνθήκες, ο αέρας όσο κι αν αυτό δεν αρέσει στον κόσμο αλλά επηρεάζει την πορεία της μπάλας.

Υπάρχει μεγάλη απόσταση ανάμεσα στο κεφάλι σου, όπου λαμβάνονται όλες οι αποφάσεις, με τα πόδια σου. Οπότε πρέπει να υπολογίσεις αρκετά πράγματα. Για όλα αυτά διαχειρίζεσαι και αντιμετωπίζεις την αποτυχία και διατηρείς την αυτοπεποίθησή σου. Εγώ αυτό το έμαθα από νωρίς».

 

 

Κώστας Ζάλιαρης