Η μόνη λύση είναι το Euro να πάει το 2021 και οι αγώνες... όποτε γίνουν!

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος εξηγεί γιατί είναι... απαραίτητο να πάρει παράταση το Euro 2020 για το επόμενο καλοκαίρι κι όχι για τον Δεκέμβριο, αλλά και γιατί θα σημάνει μεγάλο κακό αν διακοπούν τα πρωταθλήματα...  



Η μόνη λύση είναι το Euro να πάει το 2021 και οι αγώνες... όποτε γίνουν!

Έτσι όπως έχει γίνει το πράγμα με τον κορονοϊό και την απόλυτη αβεβαιότητα στο θέμα των πρωταθλημάτων, των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και του Euro 2020, η μοναδική λύση όταν πλέον αρχίσει να κινείται ξανά η ζωή και να γίνονται βήματα προς την επιστροφή σε φυσιολογικούς ρυθμούς, θα είναι να μετατεθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για το επόμενο καλοκαίρι.

Όχι Δεκέμβρη, όχι Ιανουάριο, αλλά σε έναν χρόνο από την προγραμματισμένη ημερομηνία του τουρνουά που είχε οριστεί να λάβει χώρα φέτος σε 12 μεγάλες πόλεις της Ευρώπης.

Αυτό, διότι κρίνεται απαραίτητο να ολοκληρωθούν κανονικά όποτε μπορέσουν και με όποιον τρόπο μπορέσουν, ακόμα και χωρίς κόσμο στις εξέδρες, τα μεγάλα πρωταθλήματα και οι υπόλοιπες διοργανώσεις.

Ενδεχόμενο πρόωρο φινάλε και ολοκλήρωση της σεζόν θα σημάνει και μεγάλη οικονομική ζημιά, καθώς θα πρέπει να διαφοροποιηθούν τα συμβόλαια των ομάδων με τους χορηγούς τους αλλά τα τηλεοπτικά δικαιώματα θα αλλάξουν και θα υπάρξει ανατροπή στα έσοδα που έχουν από αυτό το κομμάτι τα μεγάλα κλαμπ.

Για να συνεχίσει να υπάρχει ποδόσφαιρο, θα πρέπει οι ομάδες των μεγάλων κατηγοριών να φροντίσουν και για τις μικρότερες κατηγορίες και τους συλλόγους που αντιμετωπίζουν πολύ πιο σοβαρά προβλήματα και τα οποία είναι πολύ πιο εύκολο να επηρεάσουν καταστάσεις.

Δεν υπάρχει μόνο η Λίβερπουλ, η Σίτι, η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ, η Παρί και η Μπάγερν Μονάχου, αλλά υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα που θα πρέπει να διατηρηθεί και για να γίνει αυτό, θα πρέπει οι μεγάλες ομάδες να μεριμνήσουν.

Παραχωρώντας ένα μικρό μέρος χρημάτων προς τις ομάδες των χαμηλότερων στρωμάτων του ποδοσφαίρου κάθε χώρας, μπορεί όλο αυτο να επιβιώσει και να μην υπάρξουν μεγάλες και αρνητικές αλλαγές στη δομή του αθλήματος στο άμεσο μέλλον...