Λίβερπουλ-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0 (Παράταση)

Με σκορ 1-0 υπέρ της Λίβερπουλ ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια του «Άνφιλντ». Το γκολ του Τζορτζίνιο Βαϊνάλντουμ (43’) «ισοφάρισε» αυτό του Σαούλ από την αναμέτρηση της Μαδρίτης και η «μάχη» με την Ατλέτικο Μαδρίτης για την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League οδηγήθηκε στον extra χρόνο της παράτασης.



Λίβερπουλ-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0 (Παράταση)

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που απείλησαν για πρώτη φορά με τη συμπλήρωση 15 δευτερολέπτων! Ο Ζοάο Φέλιξ βρήκε με εξαιρετική μπαλιά τον Ντιέγκο Κόστα αλλά ο επιθετικός των «ροχιμπλάνκος» έστειλε την μπάλα εκτός στόχου.

Στο 14ο λεπτό ήρθε η σειρά των παικτών του Κλοπ να κάνουν αισθητή την επιθετική τους παρουσία αλλά το σουτ του Τσάμπερλεν ανάγκασε τον Όμπλακ στην πρώτη του δύσκολη επέμβαση στο ματς.

Η δεύτερη προσπάθεια της Ατλέτικο για γκολ ήρθε στο 18ο λεπτό. Η εκτέλεση κόρνερ του Κόκε επέτρεψε στον Φελίπε να βρει κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι «reds» απέκτησαν τα ηνία του ματς αλλά το σουτ του Μανέ (34’) και η προβολή του Φιρμίνο στην εκπληκτική σέντρα του Άρνολντ σταμάτησαν στις σωτήριες επεμβάσεις του Όμπλακ!

Ο Σλοβένος πορτιέρο δεν είχε ωστόσο «απάντηση» στην κεφαλιά του Βαϊνάλντουμ (43’). Ο Ολλανδός μέσος «συναντήθηκε» με την μπάλα ύστερα από εκπληκτική ενέργεια του Τσάμπερλεν, ο οποίος κινήθηκε στον κενό χώρο, υποδέχτηκε την μπάλα από πάσα του Σαλάχ και σέντραρε υπέροχα...

Ο διεθνής γκολκίπερ συνέχισε πάντως και στο δεύτερο ημίχρονο το ρεσιτάλ επεμβάσεων, αφού κατέγραψε άλλες τρεις μέχρι τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού. Αρχικά απείλησε ο Σαλάχ (47’), στη συνέχεια ο Τσάμπερλεν με μακρινό σουτ (54’) και έπειτα με προβολή ο Φιρμίνο ύστερα από χτύπημα-ξυράφι του Άρνολντ (60’).

Στο 61’ πάντως η Ατλέτικο υπενθύμισε στους «κόκκινους» πως παραμένει επικίνδυνη. Ο Άντριαν δεν κατάφερε να μπλοκάρει το σουτ του Ζοάο Φέλιξ αλλά πρόλαβε τον Κορέα που ακολουθούσε για… «ριμπάουντ».

Δοκάρι για τη Λίβερπουλ στο 67ο λεπτό! Η ατομική προσπάθεια του Σαλάχ ολοκληρώθηκε με σουτ που κόντραρε σε σώματα και ο Ρόμπερτσον που ακολούθησε τη φάση σημάδεψε… σίδερο με το κεφάλι. Δύο λεπτά αργότερα (69’) ο Όμπλακ συνέχισε… το χαβά του, καταγράφοντας ακόμη μια μεγάλη επέμβαση σε φοβερό σουτ του Άρνολντ έξω από την περιοχή.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν άλλες τρεις φορές κοντά στο γκολ μέχρι το 90’ αλλά οι προσπάθειες των Ρόμπερτσον (81’ - σουτ), Μανέ (85’ - ψαλιδάκι) και Σαλάχ (87’- σουτ) πέρασαν πάνω από την εστία. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ακυρώθηκε-σωστά- γκολ του Σαούλ, ο οποίος βρήκε δίχτυα με κεφαλιά από θέση οφσάιντ.

Οι συνθέσεις:

Λίβερπουλ (4-3-3): Άντριαν- Φαν Ντάικ, Γκόμεζ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ρόμπερτσον- Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Τσάμπερλεν (82’ Μίλνερ)- Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο

Ατλέτικο Μαδρίτης (4-4-2): Όμπλακ- Σάβιτς, Φελίπε, Τρίπιερ, Ρενάν Λόντι- Τόμας, Σαούλ, Κόκε, Κορέα- Ζοάο Φέλιξ, Ντιέγκο Κόστα (56’ Γιορέντε)

Γιάννης Τζιουμακλής