Λίβερπουλ-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0 (Ημίχρονο)

Με το γκολ του Τζορτζίνιο Βαϊνάλντουμ από το 43ο λεπτό προηγείται η Λίβερπουλ της Ατλέτικο Μαδρίτης με το πέρας του πρώτου ημιχρόνου στο «Άνφιλντ» για τη ρεβάνς της φάσης των «16» του Champions League.



Λίβερπουλ-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0 (Ημίχρονο)

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που απείλησαν για πρώτη φορά με τη συμπλήρωση 15 δευτερολέπτων! Ο Ζοάο Φέλιξ βρήκε με εξαιρετική μπαλιά τον Ντιέγκο Κόστα αλλά ο επιθετικός των «ροχιμπλάνκος» έστειλε την μπάλα εκτός στόχου.

Στο 14ο λεπτό ήρθε η σειρά των παικτών του Κλοπ να κάνουν αισθητή τηn επιθετική τους παρουσία αλλά το σουτ του Τσάμπερλεν ανάγκασε τον Όμπλακ στην πρώτη του δύσκολη επέμβαση στο ματς.

Η δεύτερη προσπάθεια της Ατλέτικο για γκολ ήρθε στο 18ο λεπτό. Η εκτέλεση κόρνερ του Κόκε επέτρεψε στον Φελίπε να βρει κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι «reds» απέκτησαν τα ηνία του ματς αλλά το σουτ του Μανέ (34’) και η προβολή του Φιρμίνο στην εκπληκτική σέντρα του Άρνολντ σταμάτησαν στις σωτήριες επεμβάσεις του Όμπλακ!

Ο Σλοβένος πορτιέρο δεν είχε ωστόσο «απάντηση» στην κεφαλιά του Βαϊνάλντουμ (43’). Ο Ολλανδός μέσος «συναντήθηκε» με την μπάλα ύστερα από εκπληκτική ενέργεια του Τσάμπερλεν, ο οποίος κινήθηκε στον κενό χώρο, υποδέχτηκε την μπάλα από πάσα του Σαλάχ και σέντραρε υπέροχα...

Οι συνθέσεις:

Λίβερπουλ (4-3-3): Άντριαν- Φαν Ντάικ, Γκόμεζ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ρόμπερτσον- Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Τσάμπερλεν- Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο

Ατλέτικο Μαδρίτης (4-4-2): Όμπλακ- Σάβιτς, Φελίπε, Τρίπιερ, Ρενάν Λόντι- Τόμας, Σαούλ, Κόκε, Κορέα- Ζοάο Φέλιξ, Ντιέγκο Κόστα

Γιάννης Τζιουμακλής