«Καθάρισε» για πλάκα η ανώτερη Μπάγερν…

Με σκορ 3-0 επικράτησε η Μπάγερν Μονάχου της Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ», καθαρίζοντας ουσιαστικά από σήμερα την υπόθεση-πρόκριση για τα προημιτελικά του UEFA Champions League. Ο Γκνάμπρι μέσα σε τρία λεπτά (51’-54’) τα δύο πρώτα τέρματα των Βαυαρών, ο Λεβαντόφσκι το τρίτο στο 76ο λεπτό. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε η Τσέλσι λόγω αποβολής του Αλόνσο (83’).



«Καθάρισε» για πλάκα η ανώτερη Μπάγερν…

Ο Γκνάμπρι μετρά πλέον 6 γκολ στο φετινό Champions League, έχοντας πετύχει το σύνολο αυτών επί λονδρέζικου εδάφους, αφού είχε σκοράρει 4 φορές στην εκτός έδρας νίκη του ομίλου επί της Τότεναμ με σκορ 7-2!

Τέλος στην επιθετική του ανομβρία στα νοκ-άουτ της διοργάνωσης έβαλε ο Λεβαντόφσκι, αφού είχαν παρέλθει 673 λεπτά από το τελευταίο του τέρμα σε διπλούς αγώνες της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το ματς

Οι Βαυαροί έφτασαν στο πρώτο ημίχρονο πέντε (!) φορές κοντά στην επίτευξη ενός τέρματος, γεγονός που προέκυψε από την αδυναμία των «μπλε» να κρατήσουν μπάλα στο χώρο του κέντρου. Η πρώτη στιγμή των πρωταθλητών Γερμανίας ήρθε στο 11ο λεπτό, με τον Κομάν να παίζει το ένα-δύο με τον Μίλερ και να σουτάρει εκτός στόχου από πλεονεκτική θέση.

Τρία λεπτά αργότερα (15’) η προσπάθεια του Λεβαντόφσκι ύστερα από υπέροχη μπαλιά του Τιάγκο σταμάτησε στο… στήθος του Καμπαγέρο ενώ ο τερματοφύλακας της Τσέλσι είπε «όχι» στον Πολωνό και στο 28ο λεπτό…

Φοβερό σουτ του Μίλερ ένα λεπτό αργότερα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι των Λονδρέζων ενώ ο Γερμανός άσος σημάδεψε με κεφαλιά το δοκάρι στο 35’, σε μια φάση προέκυψε από όμορφη σέντρα του Γκνάμπρι.

Η μοναδική αλλά αρκετά απειλητική φάση της Τσέλσι στο πρώτο μέρος ήρθε στο 43ο λεπτό. Ο Αλόνσο βρέθηκε εντός περιοχής, επιχείρησε διαγώνιο σουτ και είδε τον Νόιερ να απομακρύνει την απειλή.

Πριν καλά καλά προλάβουν οι παίκτες του Φρανκ Λάμπαρντ να ανασυνταχθούν εν όψει του δευτέρου ημιχρόνου, ο Σερζ Γκνάμπρι είχε «καθαρίσει» το ματς με δύο γκολ σε τρία λεπτά! Ο Γερμανός εξτρέμ άνοιξε το σκορ προ κενής εστίας στο 51ο λεπτό, συνδυαζόμενος αρμονικά με τον Λεβαντόφσκι ενώ το ίδιο δίδυμο «τρύπησε» για δεύτερη φορά την αντίπαλη άμυνα στο 54’, σε μια φάση που ξεκίνησε από γέμισμα του Νόιερ.

Μετά τις δύο ασίστ που μοίρασε στον Γκνάμπι, ήρθε η σειρά και για τον Πολωνό να χριστεί σκόρερ και να «γράψει» το 3-0 στο 76ο λεπτό. Η φάση πιστώνεται ωστόσο στον Αλφόνσο Ντέιβις, ο οποίος πραγματοποίησε εκπληκτική κούρσα από τα αριστερά και «σέρβιρε» έτοιμο γκολ στον συμπαίκτη του.

Το μόνο που κατάφερε η Τσέλσι από εκείνο το χρονικό σημείο και έπειτα ήταν να μείνει με δέκα παίκτες στο 83ο λεπτό λόγω αποβολής του Μάρκος Αλόνσο. Ο Ισπανός μπακ χτύπησε εκτός φάσης τον Λεβαντόφσκι, ο Τουρπάν του έδειξε αρχικά την κίτρινη αλλά ύστερα από εξέταση στo VAR, άλλαξε απόφαση και… χρώμα κάρτας.

Τα στιγμιότυπα

Οι συνθέσεις

Τσέλσι (4-3-3): Καμπαγέρο- Ρούντιγκερ, Κρίστενσεν, Αθπιλικουέτα (73’ Πέδρο), Αλόνσο- Μπάρκλεϊ (61’ Γουίλιαν), Κόβασιτς, Ζορζίνιο- Τζέιμς-Μάουντ-Ζιρού (61’ Έιμπραχαμ)

Μπάγερν Μονάχου (4-2-3-1): Νόιερ- Μπόατενγκ, Αλάμπα, Παβάρ, Ντέιβις- Κίμιχ, Τιάγκο (90’ Γκορέτσκα)- Γκνάμπρι (85’ Τολισό), Κομάν (66’ Κουτίνιο), Μίλερ- Λεβαντόφσκι

Σκόρερ

51’ Γκνάμπρι, 54’ Γκνάμπρι, 76’ Λεβαντόφσκι

Διαιτητής

Κλεμάν Τουρπάν (Γάλλος)

Γήπεδο

Στάμφορντ Μπριτζ

Ρεβάνς

18.03.2020

Μπάγερν Μονάχου-Τσέλσι (Fussball Arena- Μόναχο)

Γιάννης Τζιουμακλής