Ένα μίνι πρωτάθλημα για την 5η θέση...

Η τιμωρία της Μάντσεστερ Σίτι από την UEFA και η θεωρία που τη θέλει να μειώνει κι όχι να εξαφανίζει τον διετή αποκλεισμό, έχει προκαλέσει μια τεράστια μάχη για την 5η θέση που θα οδηγήσει στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ... Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  



Ένα μίνι πρωτάθλημα για την 5η θέση...

Είναι η τετράδα της Πρέμιερ, είναι και το γκρουπ που ακολουθεί τουλάχιστον μέχρι και την 9η θέση και παλεύει για το 5ο σκαλί που υπό προϋποθέσεις αυτή τη στιγμή – αφού οφείλουμε όλοι να περιμένουμε την έκβαση της υπόθεσης με την προσφυγή της Σίτι στο CAS – οδηγεί στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προσπαθεί να παρουσιαστεί βελτιωμένη και να διατηρήσει μια ισορροπία ώστε να μην της στοιχίσουν τα μεγάλα σκαμπανεβάσματα γνωρίζοντας πως θα πρέπει συνεχώς να κοιτάζει πίσω απ' τον ώμο της για τις Τότεναμ και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Τα «σπιρούνια» ηττήθηκαν από την Τσέλσι στο μεταξύ τους ντέρμπι του Σαββάτου και έχασαν έδαφος για την 4άδα, κοιτάζοντας όμως τώρα την ιστορία με τη Σίτι και κυνηγώντας την 5η θέση με θέρμη προκειμένου να μην μείνει ανεκμετάλλευτη η ευκαιρία.

Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ κάνει μια τιμιότατη προσπάθεια για τις ευρωπαϊκές θέσεις και εννοείται ότι θα είναι η μέγιστη υπέρβαση αν καταφέρει να φτάσει μέχρι την κορυφαία διοργάνωση της UEFA. Παρ' όλα αυτά η απειρία της μπορεί να σταθεί εμπόδιο και ναι μεν παρουσιάζεται αποτελεσματική και με ποδόσφαιρο που κερδίζει το χειροκρότημα, αλλά κοιτώντας εντελώς ρεαλιστικά τα πράγματα οι «λεπίδες» έχουν ίσως λιγότερες πιθανότητες ακόμα και από την μαθημένη στα δύσκολα, Γουλβς.

Οι «λύκοι» και η Άρσεναλ συμπληρώνουν ένα γκρουπάκι ομάδων που εκτείνονται από την 5η θέση μέχρι και την 9η και μπορούν να διεκδικήσουν το «εισιτήριο» του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ, περιμένοντας την έκβαση της υπόθεσης της Σίτι.

Και μπορεί οι αποστάσεις ακόμα και πιο χαμηλά από την Άρσεναλ να είναι... στον πόντο, όμως, δεν υπάρχει κάποια ομάδα που να εμπνεύσει για σερί νικών και διεκδίκηση της 5άδας μέχρι το τέλος στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος.

Όλα αυτά, με την σκέψη πως οι «πολίτες» θα τιμωρηθούν τουλάχιστον με μια σεζόν αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αφού φαντάζει τρομερά δύσκολο το σενάριο της άρσης της ποινής από το CAS όσο κι αν στον σύλλογο του Μάντσεστερ διαλαλούν συνεχώς πως έχουν απτά στοιχεία για να δικαιωθούν...