Η Γουότφορντ είναι η μοναδική ομάδα της PL που αποδέχτηκε την πρόσκληση του BBC για ντοκιμαντέρ κατά του ρατσισμού…

Ας απονείμουμε τα εύσημα στις «σφήκες» και ας προβληματιστούμε παράλληλα για την απουσία των υπόλοιπων 19…



Η Γουότφορντ είναι η μοναδική ομάδα της PL που αποδέχτηκε την πρόσκληση του BBC για ντοκιμαντέρ κατά του ρατσισμού…

Μοιάζει απίστευτο όμως είναι γεγονός. Με πρωτοβουλία του BBC, κυκλοφορεί τον τελευταίο καιρό ένα πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ για τη μάστιγα του ρατσισμού στο χώρο του ποδοσφαίρου με τίτλο: «Shame in The Game: Racism in Football».

Όσοι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να το παρακολουθήσουν online μέσω του BBC iPlayer. Εκεί θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν όσα έχουν να μοιραστούν με τον κόσμο για το συγκεκριμένο θέμα οι Αντρέ Γκρέι, Τομ Κλέβερλι και Τρόι Ντίνι.

Οι τρεις άσοι της Γουότφορντ κατέθεσαν τις απόψεις αλλά και τις εμπειρίες τους από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα στα οποία ήρθαν αντιμέτωποι με τέτοιου είδους κρούσματα.

Δυστυχώς οι υπόλοιποι σύλλογοι του αγγλικού πρωταθλήματος το θεώρησαν χάσιμο χρόνου και δεν επέτρεψαν στους ποδοσφαιριστές τους να συμβάλουν στο έργο. Μάλλον έχουν ξεχαστεί τα πρόσφατα αλλά και παλαιότερα κρούσματα φυλετικών διακρίσεων στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο αλλά ok…

Έτσι κι αλλιώς, σίγουρα θα ξαναδούμε αναμετρήσεις της Πρέμιερ Λιγκ να ξεκινούν με το κλασικό «No to Racism» πριν από τη σέντρα. Ίσως αυτή η επαναλαμβανόμενη κίνηση να είναι αρκετή για την καταπολέμηση του φαινομένου…

Γιάννης Τζιουμακλής