«Όχι, στο Άνφιλντ δεν θα έρχονται για να περνάνε καλά...»

Ναι μεν η ιδέα ανήκε στον θρυλικό Μπιλ Σάνκλι, όμως, πήρε την αφορμή από έναν απλό υπάλληλο του «Άνφιλντ»! Η κουβέντα από την οποία... γεννήθηκε το «This is Anfield» και η προτροπή για την ακριβή ερμηνεία της αναφοράς στην ταμπέλα που έχει τη δική της ιστορία στη θρυλική έδρα των «κόκκινων».  



«Όχι, στο Άνφιλντ δεν θα έρχονται για να περνάνε καλά...»

Την επιγραφή την οποία πλέον μπορούν ν' ακουμπούν οι παίκτες του Κλοπ έπειτα από τις πρόσφατες μεγάλες επιτυχίες τους, την ξέρει όλος ο κόσμος.

«This is Anfield»... Εκεί, όπου τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Εκεί όπου ο κόσμος δημιουργεί ατμόσφαιρα που καθηλώνει και μνημονεύεται από κάθε αντίπαλο της Λίβερπουλ. Εκεί, όπου αρκετοί έχουν παραδεχθεί ότι επικρατει ένας... διαφορετικός νόμος, που δεν μπορεί να ελέγξει κανείς και απλά... η μπάλα μαγνητίζεται και καταλήγει στα αντίπαλα δίχτυα.

Αυτή η επιγραφή, λοιπόν, πήρε μεν την τελική της μορφή από τον τεράστιο Μπιλ Σάνκλι, όμως, η ιδέα ανήκε σε έναν απλό υπάλληλο του γηπέδου!

«Το πρότεινε ο άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος για τον αγωνιστικό χώρο. Είχε πάει στον τότε γραμματέα του συλλόγου, Πίτερ Ρόμπινσον και του είχε πει “ας βάλουμε μια επιγραφή, μια ταμπέλα, στο χώρο των αποδυτηρίων». Τάδε έφη Ντάνι Ντουάιερ, ο tour guide του «Άνφιλντ» που καθημερινά φιλοξενεί κόσμο και τους κάνει την περιήγηση στο θρυλικό γήπεδο εν έτει 2020 τις ημέρες που δεν υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις των Πρωταθλητών Ευρώπης.

Ο Σάνκλι είχε εγκρίνει τη συγκεκριμένη ιδέα, όμως, ήταν κάθετα αρνητικός σε ένα πράγμα... Δεν ήθελε να δίνεται η εντύπωση μιας ... βόλτας. Μιας ήρεμης ημέρας. Όχι κάτι τόσο... πολιτισμένο για τον αντίπαλο.

«Δεν θα βάλουμε “Welcome to Anfield”. Δεν είναι χώρος όπου θα έρχεται η κάθε ομάδα να περνάει καλά. Όχι εδώ. Δεν επιτρέπεται αυτό! Εδώ είναι διαφορετικά... Θα βάλουμε το “This is Anfield”»!

Μάλιστα, είχε αναφέρει και κάτι που επίσης υπάρχει λίγο πιο δίπλα, στους εσωτερικούς χώρους του «Άνφιλντ» και αξίζει κάθε φορά να το κοιτάζει κάποιος και το μυαλό του να τρέχει σ' εκείνες τις εποχές αλλά και στη σημασία που έχει το κλαμπ και το ποδόσφαιρο για τον κόσμο...

«Είναι εδώ αυτή η επιγραφή για να υπενθυμίζει στους ποδοσφαιριστές την ομάδα για την οποία αγωνίζονται και στους αντιπάλους ποιον ακριβώς έχουν απέναντί τους...».

 

 

Κώστας Ζάλιαρης