Γιουνάιτεντ για... υποβιβασμό στις 35 μέρες του 2020!

Ο βαθμολογικός πίνακας της Πρέμιερ Λιγκ για το 2020, έχει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη ζώνη του υποβιβασμού με τη βαθμολογική της συγκομιδή στα πέντε ματς που έχει παίξει από την έναρξη του νέου έτους!  



Γιουνάιτεντ για... υποβιβασμό στις 35 μέρες του 2020!

Αν οι φίλοι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θεωρούν πως το 2019 ήταν μία κακή χρονιά γιΆ αυτούς, τότε το 2020 δεν θα μπορούσε να έχει ξεκινήσει χειρότερα, με τον πίνακα του πρωταθλήματος των αγώνων της καινούριας χρονιάς, να κατατάσσει τους «κόκκινους διαβόλους» στις θέσεις του υποβιβασμού.

Την περσινή αγωνιστική περίοδο, από τα τέλη του Δεκέμβρη του 2018 έως και τον πρώτο καιρό του 2019, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρέμεινε αήττητη για οχτώ σερί αγωνιστικές με το που ανέλαβε το τιμόνι της ομάδας, ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.

Ένα χρόνο μετά, η ζωή είναι τελείως διαφορετική. Έφυγε η αισιοδοξία και τα καλά αποτέλεσμα σε βαθμό που αν ξεκινούσε το πρωτάθλημα τον Ιανουάριο, οι «κόκκινοι διάβολοι» θα βρισκόντουσαν στις θέσεις που οδηγούν απευθείας στην Championship!

Από την αρχή του ημερολογιακού έτους 2020, η μοναδική νίκη που έχει πάρει η ομάδα του Σόλσκιερ είναι στο «Ολντ Τράφορντ» με αντίπαλο τη Νόριτς. Τουλάχιστον, έχει καταφέρει να πάρει τρεις νίκες σε FA Cup και Carabao Cup.

Το γεγονός ότι η Λίβερπουλ βρίσκεται οχτώ βαθμούς από τους υπόλοιπους μετά από μόλις έξι παιχνίδια (ένα ματς περισσότερο από τις άλλες ομάδες λόγω του εξ αναβολής αγώνα με την Γουέστ Χαμ ) αποδεικνύει την απόλυτη κυριαρχία που έχουν οι «κόκκινοι» στο πρωτάθλημα αυτή τη σεζόν.

Η απώλεια βαθμών της Μάντσεστερ Σίτι την περασμένη Κυριακή, δίνει την δυνατότητα σε ένα ιδανικό σενάριο, να πανηγυρίσει η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ το 19ο πρωτάθλημα της ιστορίας της στο «Έτιχαντ» στις 4 Απριλίου.

Η πραγματική νικήτρια της υπόθεσης δεν είναι άλλη από την Σαουθάμπτον, η οποία ήταν το πρώτο φαβορί για «πτώση» και με βάση τον πίνακα του 2020 απέχει δέκα βαθμούς από τις θέσεις που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η «ντεφορμέ» ¶ρσεναλ έχει κερδίσει μόλις ένα παιχνίδι μέσα στο νέο έτος και αυτό απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Παρ'όλα αυτά οι «κανονιέριδες», βρίσκονται στην 7η θέση, πράγμα το οποίο αντικατοπτρίζει την ασυνέπεια όλων των ομάδων του Νησιού, εκτός της Λίβερπουλ.

Βαγγέλης Καραδήμας