Τζο Γκόμες: Από παρτενέρ του Φαν Ντάικ, εξελίχθηκε σε... βράχο!

Η Λίβερπουλ συνεχίζει απτόητη, ακούραση και ανεπηρέαστη την τρομερή της πορεία για την εξασφάλιση του φετινού πρωταθλήματος της Πρέμιερ Λιγκ, με ένα από τα πιο δυνατά της κομμάτια να είναι η άμυνα. Χρειάστηκε... μοντάρισμα στο ξεκίνημα της σεζόν, όμως πλέον όλα είναι καλύτερα και ειδικά με τον Γκόμες παρών, το μηδέν παθητικό γίνεται συνήθειο!  



Τζο Γκόμες: Από παρτενέρ του Φαν Ντάικ, εξελίχθηκε σε... βράχο!

Οι «κόκκινοι», το βράδυ της Τετάρτης πέρασαν και από το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου με το 2-0 επί της Γουέστ Χαμ σε εξ αναβολής αναμέτρηση πρωταθλήματος για να φτάσουν πλέον στο +19 από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ακόμα ένα παιχνίδι πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε με τους πρωτοπόρους να μη δέχονται γκολ, αν και στο τελευταίο ματς χρωστάνε πολλά στον Άλισον που πραγματοποίησε σωτήριες επεμβάσεις στο δεύτερο ημίχρονο, όταν τα «σφυριά» αποφάσισαν να παίξουν ποδόσφαιρο.

Ο Τζο Γκόμες ήταν παρών στα μετόπισθεν της Λίβερπουλ και μαζί του, τα γκολ από αντιπάλους είναι κάτι που εμφανίζεται τρομερά σπάνια! Ο Άγγλος αμυντικός, έχοντας μάθει δίπλα στον Φαν Ντάικ, έχοντας ταιριάξει απόλυτα μαζί του και έχοντας επιστρέψει από σοβαρό τραυματισμό αρκετά πιο δυνατός, έχει καταφέρει να συνδυάζει τις περισσότερες εμφανίσεις του σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ με μηδέν παθητικό, κάτι που φυσικά συνεισφέρει στην διαφαινόμενη κατάκτηση του τίτλου.

Στις 35 πιο πρόσφατες συμμετοχές του στο πρωτάθλημα, ο Τζο Γκόμες έχει δει μονάχα 8 φορές να παραβιάζεται η εστία της ομάδας του!

Κώστας Ζάλιαρης