Το αξιοπερίεργο με τους επιθετικούς της Νιούκαστλ! (vid)

Έχουν διεξαχθεί 24 αγωνιστικές στο κορυφαίο πρωτάθλημα κι αν κοιτάξει κανείς τις επιδόσεις των παικτών της Νιούκαστλ, θ' αντιληφθεί πως η ομάδα έχει πάρει μόλις... ένα γκολ από τους επιθετικούς που έχει στο ρόστερ της!  



Το αξιοπερίεργο με τους επιθετικούς της Νιούκαστλ! (vid)

Είναι τρομερό αυτό που έχουν καταφέρει οι «καρακάξες» και αποτυπώνεται στα στατιστικά των ποδοσφαιριστών του Στιβ Μπρους.

Έπειτα από την ανέλπιστη νίκη επί της Τσέλσι στην τελευταία φάση αλλά και τα δυο γκολ στο 94' και το 96' της αναμέτρησης της Τρίτης απέναντι στην Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ», δόθηκε συνέχεια σε μια επίδοση που όσο αξιοπρόσεκτη είναι, άλλο τόσο περίεργη και... προβληματική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.

Κοιτάζοντας τους επιθετικούς, οι Κάρολ, Ζοέλιντον, Γκέιλ και Μούτο, έχουν όλοι μαζί... 1 γκολ! Και αυτό το έχει πετύχει ο Βραζιλιάνος και μάλιστα στην έναρξη του πρωταθλήματος, τον περασμένο Αύγουστο, στο 1-0 επί της Τότεναμ στο Λονδίνο, όταν ακόμα τα «σπιρούνια» ήταν... στα μαύρα τους τα χάλια.

Οι χαφ της Νιούκαστλ, έχουν σκοράρει 11 φορές (!), με πρώτο σκόρερ ανάμεσά τους τον Σέλβεϊ με πέντε τέρματα στο πρωτάθλημα. Έπειτα έρχεται ο Αλμιρόν και ο Ματ Λόνγκσταφ με 2 γκολ (ο τελευταίος τα έχει πετύχει απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), ενώ από μια φορά έχουν στείλει τη μπάλα στα δίχτυα οι Σεντ – Μαξιμέν και Άισακ Χέιντεν. Ο Άγγλος, ήταν εκείνος που χάρισε την τρομερή νίκη επί της Τσέλσι το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου.

Όσον αφορά στους αμυντικούς, εκείνοι έχουν 12 τέρματα μέχρι αυτή τη στιγμή, με τους Κλαρκ, Σαρ, Βίλεμς, Φερνάντες και Λεζέν να έχουν από 2 γκολ στον λογαριασμό τους και τους Λασέλς και Γέντλιν από ένα...

 

Κώστας Ζάλιαρης