Οι Top-5 στιγμές του 3ου γύρου του FA Cup (vids)

Ο 3ος γύρος του Κυπέλλου Αγγλίας μέσα στις τρεις ημέρες δράσης του χάρισε πολλά γκολ, σπουδαίες νίκες και αρκετές... αξέχαστες στιγμές. Από αυτές τις στιγμές, λοιπόν, το england365 έφτιαξε το δικό του Top-5!  



Οι Top-5 στιγμές του 3ου γύρου του FA Cup (vids)

32 αναμετρήσεις, 100 τέρματα, 24 ομάδες οι οποίες «σφράγισαν» το εισιτήριο τους για την επόμενη φάση του θεσμού και οχτώ συνολικά ρεβάνς!

Όλα τα παραπάνω λοιπόν αποτελούν και τον τελικό απολογισμό του 3ου γύρου του FA Cup!

Όμως, μέσα σε όλα τα παραπάνω, πέντε μοναδικές στιγμές ήταν αυτές που έδωσαν στον εν λόγω γύρο μία ιδιαίτερη... «πινελιά», από τις οποίες στιγμές το England365 σύνθεσε το δικό του Top-5!

Τομ Πόουπ vs Τζον Στόουνς

Στο Νο1 του Top-5 δεν θα μπορούσε να ήταν κάτι άλλο από την απίστευτη κόντρα η οποία και απασχόλησε περισσότερο και από το αποτέλεσμα της αναμέτρησης μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι και της «άσιμης» (έως τότε) Πορτ Βέιλ. Η κόντρα του Τομ Πόουπ με τον Τζον Στόουνς! Τι κοινό θα μπορούσε να έχουν οι δύο αυτοί παίκτες, αφού ο πρώτος είναι ο επιθετικός της Πορτ Βέιλ και ο δεύτερος ο αμυντικός της Μάντσεστερ Σίτι; Η απάντηση είναι ένα... tweet!

Συγκεκριμένα, ο... «πόλεμος» των δύο αυτών παικτών άρχισε το περασμένο καλοκαίρι, όταν μετά τον ημιτελικό του UEFA Nations League Ολλανδία – Αγγλία, όπου οι Άγγλοι ηττήθηκαν με 3-1 στην παράταση, o Τομ Πόουπ θέλησε να... χλευάσει με ένα ποστ στο Twitter τις αμυντικές ικανότητες του Τζον Στόουνς, γράφοντας τα παρακάτω:

«Ξέρω ότι παίζει για την Αγγλία κι εγώ αγωνίζομαι στην League 2, είναι καλύτερος παίκτης από εμένα, αμοίβεται με 150.000 λίρες την εβδομάδα , ωστόσο θα ήθελα να έχω αντίπαλο τον Τζόν Στόουνς κάθε εβδομάδα για να φτάσω τα 40 γκολ στην σεζόν!»

 

 

Και να λοιπόν που η... μοίρα έφερε τους δύο παίκτες αντίπαλους το προηγούμενο Σάββατο (4/1) για το FA Cup, όπου η Μάντσεστερ Σίτι φιλοξένησε την Πορτ Βέιλ για τον 3ο γύρο του θεσμού. Τελικό σκορ; 4-1 για την πρωταθλήτρια Αγγλίας, αλλά το μοναδικό γκολ της ομάδας από την LeagueTwo το πέτυχε ο 34χρονος στράικερ και αντίπαλος του; Ο Τζον Στόουνς!

Φυσικά, μετά την ολοκλήρωση του αγώνα και αφού έκανε πράξη τα λεγόμενα του, ο... «γερόλυκος» της Πορτ Βέιλ συνέχισε το... «γλέντι» του όπως το άρχισε, ποστάροντας στο Twitter το παρακάτω post το οποίο έγινε viral!

«Συγγνώμη που δεν μπορώ να απαντήσω στον καθένα. Ήμουν εντελώς λάθος και υπερέβην τα όρια λέγοντας ότι θα σκοράρω 40 γκολ την σεζόν... μάλλον για 50 το βλέπω! Καλό σαββατοκύριακο!»

 

 

Και βάση του παρακάτω βίντεο, όσο... «νικητής» στην μονομαχία Πόουπ – Τζόουνς είναι ο πρώτος, άλλο τόσο δίκαια η... κόντρα τους αποτελεί το Νο1 του Top-5:

Ένα γκολ εκεί που φτιάχνει τον... ιστό της η αράχνη

Το Νο1 λοιπόν αποτελεί την απίστευτη... κόντρα μεταξύ δύο παικτών, όμως το Νο2 του Top-5 αποτελείται ίσως από το καλύτερο γκολ του 3ου γύρου της διοργάνωσης. Το γκολ στο «μεγάλο» ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ, μεταξύ Λίβερπουλ και Έβερτον την Κυριακή 5 Ιανουαρίου, το οποίο θα έλεγε κανείς πως έφτασε σε ένα συγκεκριμένο σημείο, εκεί δηλαδή που φτιάχνει τον... ιστό της η αράχνη!

Ο λόγος φυσικά για το απίστευτο γκολ που σημείωσε στο 71ο λεπτό του παιχνιδιού, ο 18χρονος που επέλεξε για να αγωνιστεί στην μεσαία γραμμή της Λίβερπουλ ο Γιούργκεν Κλοπ, ο Κέρτις Τζόουνς, ο οποίος σε ηλικία 18 χρονών και 340 ημερών πλέον αποτελεί τον δεύτερο νεότερο σκόρερ στο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ μετά τον Ρόμπι Φάουλερ, ο οποίος κατέχει τον τίτλο του νεότερου σκόρερ στο εν λόγω ντέρμπι σε ηλικία 18 ετών και 338 ημερών!

Ιδού λοιπόν το... «διαστημικό» γκολ του νεαρού Τζόουνς, το οποίο αποτελεί και το No2 του Top-5!

17χρονος... «σερβίρει» και 40χρονος... σκοράρει

Μπορεί το τέρμα του Κέρτις Τζόουνς να αποτελεί το πιο εντυπωσιακό στην μέχρι τώρα διοργάνωση του Κυπέλλου Αγγλίας, όμως στο Νο3 του Top-5 βρίσκεται ένα γκολ το οποίο και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως... ιστορικό! Το γκολ που σημείωσε ο 40χρονος Άαρον Γουίλμπραχαμ της Ρότσντεϊλ απέναντι στην Νιουκάστλ, με τις δύο ομάδες να καταλήγουν στο ισόπαλο 1-1.

Ιστορικό όμως γιατί; Για δύο λόγους...

Ο πρώτος λόγος είναι ότι πλέον ο 40χρονος επιθετικός της ομάδας που αγωνίζεται στην LeagueOne αποτελεί και επίσημα τον γηραιότερο σκόρερ του FA Cup σε ηλικία 40 ετών και 75 ημερών, «σπάζοντας» το ρεκόρ του Τζέιμι Κάρετον της Ντάγκενχαμ από τον Δεκέμβριου του 2015, ο οποίος και είχε σκοράρει σε ηλικία 40 χρονών και 100 ημερών με αντίπαλο την Γουάιτχοκ!

Ενώ, ο δεύτερος λόγος είναι ότι το γκολ... «σερβιρίστηκε» από έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος έχει σχεδόν και λίγο παραπάνω τα... μισά χρόνια του σκόρερ, ο 17χρονος Λουκ Μάτεσον!

Παρακάτω λοιπόν και το εν λόγω τέρμα, το οποίο θα έλεγε κανείς πως... «γεφύρωσε» ένα... χάσμα γενεών (το γκολ βρίσκεται στο 3:14):

Τσέλσι με... «άρωμα» 70'ς

Καλές λοιπόν οι κόντρες και τα γκολ, αλλά το Νο4 δίκαια ανήκει στην ομάδα της Τσέλσι ή μάλλον στην εντυπωσιακή εμφάνιση των «μπλε», η οποία αναμφισβήτητα «ξύπνησε» μνήμες από το 1970!

Συγκεκριμένα, η ομάδα του Λονδίνου την Κυριακή (5/1) αντιμετώπισε την Νότινγκχαμ Φόρεστ στο «Στάμφορντ Μπριτς» και πέρα από το νικηφόρο 2-0, τις εντυπώσεις «έκλεψε» η ιδιαίτερη εμφάνιση της ομάδας, η οποία είναι αφιερωμένη στην επέτειο των 50 χρόνων των «λιονταριών» από το πρώτο FA Cup που κατέκτησαν την σεζόν 1969/70!

Εκείνη την σεζόν, οι «μπλε» είχαν αντιμετωπίσει την Λιντς στον τελικό της συγκεκριμένης διοργάνωσης αρχικά στις 11 Απριλίου 1970 στο «Γουέμπλεϊ», όπου οι δύο ομάδες καταλήγοντας στο 2-2 «έλυσαν» τις διαφορές τους στις 29 του ίδιου μήνα στο «Ολντ Τράφορντ» και σε έναν... «δραματικό» τελικό η Τσέλσι με γκολ του Γουέμπ στο 104' επικράτησε με το τελικό 2-1. Για την ιστορία όμως, προβάδισμα με 1-0 στο 35' είχε πάρει η Λιντς με τον Τζόουνς και οι τυπικά γηπεδούχοι Λονδρέζοι είχαν ισοφαρίσει στο 78' με τον Όσγκουντ!

Έτσι λοιπόν, λίγο η ιστορία και λίγο η επιβλητική εμφάνιση, το Νο4 ανήκει επάξια στην Τσέλσι και μιάς και είπαμε «ιστορία», ιδού και ο τότε τελικός όπου η Τσέλσι κατέκτησε το πρώτο από τα οχτώ μέχρι τώρα τρόπαια του FA Cup:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Αγνοείται» η τελική στον στόχο!

Και φτάνοντας στο τέλος, το Top-5 στιγμών του 3ου γύρου του FA Cup «κλείνει» με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία το περασμένο Σάββατο (4/1) πραγματοποίησε ίσως την χειρότερη φετινή της εμφάνιση σε όλες τις διοργάνωσεις και ο λόγος;

Η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας την Γουλβς και καταλήγοντας στο ισόπαλο 0-0, δεν πραγματοποίησε ούτε μια τελική στην αντίπαλη εστία!

Πραγματικά ένα απίστευτο στατιστικό για τους «κόκκινους διαβόλους», οι οποίοι ωστόσο, για την ιστορία, έχουν φτάσει ξανά επιθετικά στα συγκεκριμένα επίπεδα... Τον Ιανουάριο του 2015 απέναντι στην Σαουθάμπτον για την 21η αγωνιστική της τότε Πρέμιερ Λιγκ, όπου και είχαν ηττηθεί στο «Ολντ Τράφορντ» με 1-0.

Μαρίνος Πάντζης