Ο... ξεχασμένος Φαν Χίνκελ, η κατάθλιψη, τα χειρουργεία και η επιστροφή

Ο Μάρκο Φαν Χίνκελ τον οποίο ο κόσμος σίγουρα θα έχει ξεχάσει ότι παραμένει μέλος του ρόστερ της Τσέλσι, έπειτα από τεράστια μάχη με τον εαυτό του για να παραμείνει πνευματικά δυνατός και να ξεπεράσει τον σοβαρότατο τραυματισμό του, θέλει ν' αποτελέσει ακόμα μια εξαιρετική λύση στα χέρια του Λάμπαρντ...  

Ο... ξεχασμένος Φαν Χίνκελ, η κατάθλιψη, τα χειρουργεία και η επιστροφή

Ο 27χρονος μέσος, μετακινήθηκε από την Φίτεσε στην Τσέλσι το καλοκαίρι του 2013 έναντι μόλις 8 εκατ.λιρών και τον Μάιο του 2018 πανηγύρισε την κατάκτηση του ολλανδικού πρωταθλήματος με τη φανέλα της PSV.

Έκτοτε, ενάμιση χρόνο τώρα, δεν έχει ξαναπαίξει!

Ένας σοβαρός τραυματισμός στο γόνατο και τον χιαστό του, τον οδήγησε τρεις φορές στο κρεβάτι του χειρουργείου και το τρομερό της υπόθεσης είναι πως αυτές οι επεμβάσεις όλες πραγματοποιήθηκαν σε διάστημα έξι ημερών!

Αυτό, συνέτριψε την ψυχολογία του ποδοσφαιριστή που έπρεπε να παλέψει και με τον εαυτό του, αφού αντιμετώπισε συμπτώματα κατάθλιψης με τον αγώνα που είχε μπροστά του μέχρι να καταφέρει να επιστρέψει στο υψηλότερο επίπεδο.

«Έγινα καταθλιπτικός σε ένα σημείο, ειδικά όταν έμαθα ότι έπρεπε να καθαρίσει ξανά το γόνατο από την αρχή. Οι μολύνσεις μπορούν να οδηγήσουν έναν ποδοσφαιριστή ακόμα και στο φινάλε της καριέρας του. Προσπάθησα να παραμείνω θετικός άνθρωπος και να κάνω θετικές σκέψεις για να επιστρέψω, έχοντας τους ανθρώπους της Τσέλσι στο πλευρό μου...» είπε στο NOS ο Φαν Χίνκελ.

Έχοντας απουσιάσει για 18 μήνες, έχει επιστρέψει στις προπονήσεις με τους «μπλε» του Λονδίνου από τον Νοέμβριο και θέλει να φτάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην επιθυμητή φυσική κατάσταση για να κάνει τον Φρανκ Λάμπαρντ να σκεφτεί τ' όνομά του στον καταρτισμό των αγωνιστικών του πλάνων.

Άλλωστε, από το 2013, όταν μετακινήθηκε στο Λονδίνο, έχει συμπληρώσει μόλις τέσσερις συμμετοχές! Όσο για το συμβόλαιό του, όπως αποκάλυψε εκείνος, υπάρχει όρος επέκτασης γι' ακόμα δυο χρόνια, οπότε βρίσκεται κι αυτός στην αναμονή αρχικά για να παίξει στο δεύτερο μισό της φετινής σεζόν κι έπειτα να πείσει τους ανθρώπους της ομάδας πως αξίζει μια θέση στο ρόστερ...

Κώστας Ζάλιαρης