Ιστορικό ντεμπούτο και γκολ για Σεσενιόν στο Τσάμπιονς Λιγκ

Πρώτη φορά στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα. Πρώτο γκολ. Και για την ηλικία του, έγινε και κάτοχος ρεκόρ στην Τότεναμ. Ο Ράιαν Σεσενιόν παρά την ήττα (3-1) από τη Μπάγερν Μονάχου, θα θυμάται τη βραδιά που έζησε στη Βαυαρία...  



Ιστορικό ντεμπούτο και γκολ για Σεσενιόν στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ο νεαρός άσος των «σπιρουνιών» με δυνατό αριστερό σουτ ισοφάρισε προσωρινά σε 1-1 προτού οι παίκτες του Φλικ αποκτήσουν νέο προβάδισμα πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους και φτάσουν στο τελικό 3-1 στο δεύτερο ημίχρονο.

Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Σεσενιόν στο Τσάμπιονς Λιγκ και φυσικά έγινε ο νεότερος σκόρερ της ομάδας του στο τουρνουά, βρίσκοντας δίχτυα σε ηλικία 19 ετών και 207 ημερών, ξεπερνώντας την επίδοση του Ντέλε Άλι που το 2016 είχε σκοράρει όντας 20 ετών και 240 ημερών σε παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τον Δεκέμβρη εκείνου του έτους.

Παράλληλα, ο Ράιαν Σεσενιόν έγινε και ο πρώτος teenager – λόγω της ηλικιακής κατηγορίας στην οποία συμπεριλαμβάνεται – που πετυχαίνει γκολ για την Τότεναμ στην ιστορία της παρουσίας της ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό για την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο, που όμως είχε εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16» του θεσμού και συνεχίζει, πολύ πιο σοβαρά απ' ότι τελείωσε τη φάση των ομίλων.

Άλλωστε, το παραδέχθηκε και ο Πορτογάλος πως... δεν είχε τόσο πολύ το μυαλό του σε αυτό το ματς και απλά το άφησε στη μοίρα του...

Κώστας Ζάλιαρης