Σάλτσμπουργκ-Λίβερπουλ 0-0 (Ημίχρονο)

Χωρίς τέρματα (0-0) αλλά με ανοιχτούς λογαριασμούς ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο στην «Red Bull Arena» ανάμεσα σε Σάλτσμπουργκ και Λίβερπουλ για την 6η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του UEFA Champions League.



Σάλτσμπουργκ-Λίβερπουλ 0-0 (Ημίχρονο)

Το παιχνίδι ξεκίνησε με ξέφρενο ρυθμό, με τις δύο ομάδες να καταγράφουν τη μια φάση μετά την άλλη μπροστά στις δύο εστίες. Πρώτη απείλησε η Λίβερπουλ, με τον Λόβρεν να βρίσκει με μακρινή μπαλιά τον Σαλάχ και τον Αιγύπτιο να σουτάρει πάνω στο σώμα του Στάνκοβιτς (5’).

Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση, αφού στο 7ο λεπτό οι Μιναμίνο και Χβανγκ συνεργάστηκαν υπέροχα πριν το πλασέ του τελευταίου σταματήσει στο αριστερό χέρι του Άλισον. Αυτή ήταν η τρίτη (!) επέμβαση του Βραζιλιάνου τερματοφύλακα στο ματς…

Οι «κόκκινοι» απείλησαν ξανά στο 20’ με διπλή προσπάθεια των Κεϊτά και Άρνολντ. Η πρώτη προσπάθεια ανακόπηκε από τον Στάνκοβιτς ενώ η δεύτερη πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Το πλασέ του Χάαλαντ στο 24ο λεπτό εξουδετερώθηκε από τον Άλισον ενώ η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτο μέρους ήρθε από τον Σαλάχ στο 29’, με τον Αιγύπτιο να στέλνει την μπάλα... στις πινακίδες από ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση και ύστερα από μεταβίβαση του Κεϊτά.

Στο πρώτο και μοναδικό λεπτό των καθυστερήσεων οι ρόλοι αντιστράφηκαν για τους δύο άσους των «reds» αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν διαφορετικό. Ο Κεϊτά νικήθηκε από τον Στάνκοβιτς και η δεύτερη προσπάθειά του κατέληξε άουτ.

Οι συνθέσεις:


Σάλτσμπουργκ (4-3-1-2): Στάνκοβιτς - Βόμπερ, Ονγκουένε, Κρίστενσεν, Ούλμερ - Γιουνούζοβιτς, Ζομποσλάι, Μβέπου- Μιναμίνο - Χβανγκ, Χάαλαντ

Λίβερπουλ (4-3-3): Άλισον – Φαν Ντάικ, Λόβρεν, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ρόμπερτσον -Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Κεϊτά- Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο

Γιάννης Τζιουμακλής