Λίβερπουλ: Τέσσερις στους εφτά πρώτους της Χρυσής Μπάλας ήταν κόκκινοι!

Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Λίβερπουλ, μπορεί να μην είδε τον Βέρτζιλ Φαν Ντάικ να κατακτά τη Χρυσή Μπάλα απέναντι σε Μέσι και Κριστιάνο, ωστόσο, είχε τέσσερις δικούς της παίκτες ανάμεσα στους εφτά πρώτους, ως τεράστια απόδειξη του εκπληκτικού 2019 που διανύει!  



Λίβερπουλ: Τέσσερις στους εφτά πρώτους της Χρυσής Μπάλας ήταν κόκκινοι!

Οι «κόκκινοι» του Μέρσεϊσαϊντ είχαν ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί για το ανώτατο ατομικό βραβείο του τρέχοντος ημερολογιακού έτους, ωστόσο, ο Φαν Ντάικ τελικά κατέλαβε τη 2η θέση με τον Λιονέλ Μέσι να κατακτά την 6η Χρυσή Μπάλα της καριέρας του και να κάνει το απόλυτο ρεκόρ... μέχρι το επόμενο. Ή μέχρι να ισοφαρίσει ο Κριστιάνο. Ή μέχρι να δούμε την κατάληξη της κόντρας τους τη στιγμή που και οι δύο θα κρεμάσουν τα παπούτσια τους...

Ο Φαν Ντάικ δεν ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος της Λίβερπουλ μέσα στην πρώτη δεκάδα, αφού, συμπεριλήφθηκαν άλλοι τρεις συμπαίκτες του και στην 30άδα γενικότερα υπήρξαν συνολικά 7 ποδοσφαιριστές των Πρωταθλητών Ευρώπης και νυν πρωτοπόρων της Πρέμιερ Λιγκ που παρουσιάζονται ως αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο.

Ο εκπληκτικός Σαντιό Μανέ βρέθηκε στην 4η θέση, ο Μο Σάλαχ ακριβώς από κάτω στην 5η θέση και 7ος βρέθηκε ο Άλισον Μπέκερ, ο οποίος κατέκτησε και το πρώτο ιστορικά βραβείο Yachine.

Ο Ρομπέρτο Φιρμίνο που έχει περιοριστεί σε ρόλο... δημιουργού μοιράζοντας γκολ στους υπόλοιπους συμπαίκτες του ήταν στην 17η θέση της τελικής κατάταξης, ο Τρεντ Αλεξάντερ – Άρνολντ, ο κορυφαίος δεξιός μπακ της Ευρώπης μέσα στο 2019, ήταν 19ος και 26ος αναδείχθηκε ο απόλυτος χαφ, Τζίνι Βαϊνάλντουμ.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης