Ήταν άθλια και κινδυνεύει ακόμη και με αποκλεισμό!

Η Λίβερπουλ ήταν κάκιστη κόντρα στη Νάπολι και μετά το τελικό 1-1 η πρωταθλήτρια Ευρώπης κινδυνεύει ακόμη και με πρόωρο αποκλεισμό από την συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ. Ταξίδι στην έδρα της εξαιρετικής Ζάλτσμπουργκ την τελευταία αγωνιστική για τους παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ, που τούτη την φορά δεν μπόρεσαν να ξεκλειδώσουν παραπάνω από μία φορά μια φανταστικά στημένη ιταλική άμυνα.



Ήταν άθλια και κινδυνεύει ακόμη και με αποκλεισμό!

Ένα άσχημο βράδυ στο Μέρσεϊσαϊντ για την δυνητική πρωταθλήτρια Αγγλίας, με τους Ναπολιτάνους να κάνουν τρομερή εμφάνιση στο ανασταλτικό κομμάτι και σκοράροντας στην μοναδική τους ευκαιρία στο ματς να φεύγουν από την Αγγλία με έναν υπερπολύτιμο βαθμό.

Ήταν ο Ντρις Μέρτενς εκείνος που άνοιξε το σκορ μόλις στο 21ο λεπτό μετά από μια θανατηφόρα κόντρα επίθεση της ομάδας του, σε μια φάση που ξεκίνησε από τον ίδιο με φάουλ στον Βίρτζιλ φαν Ντάικ το οποίο ωστόσο δεν καταλογίστηκε από τον γενικά εκνευριστικά κακό διαιτητή όσο και από το VAR. Και η απόφασή τους ήταν λανθασμένη μιας και ο Βέλγος ναι μεν δεν φαίνεται να κάνει τίποτα το μεμπτό σε real time, αλλά (όπως φαίνεται στα ριπλέι) έχει ζυγιάσει τον Ολλανδό αμυντικό και χρησιμοποιώντας τον αγκώνα του αποκτά προβάδισμα.

Φάση γενικής κουβέντας, με την ουσία να είναι πως η εμφανώς κακή και εκτός ρυθμού Λίβερπουλ δεν μπορούσε με τίποτα να βρει τον δρόμο προς την αντίπαλη εστία και να ξαναμπεί στο ματς από νωρίς. Είναι χαρακτηριστικό πως η καλύτερή της ευκαιρία ήρθε πολύ αργότερα και δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μια χλιαρή κεφαλιά του Φαν Ντάικ. Το πρώτο μέρος βγήκε χωρίς άλλες ιδιαίτερες συγκινήσεις, με τους γηπεδούχους να ζητούν πέναλτι που δεν υπήρχε, κατά το τελευταίο αξιοσημείωτο.

Δεν άλλαξαν πολλά μετά την επιστροφή των δύο ομάδων από τα αποδυτήρια, με το σύνολο του Κλοπ να είναι η ομάδα με την περισσότερη κατοχή της μπάλας, που κάλλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί εντελώς ανούσια. Τρεξίματα χωρίς ανταπόκριση, γεμίσματα στο πουθενά ή εύκολα αντιμετωπίσιμα για τους αντίπαλους αμυντικούς και τερματοφύλακα, για να έρθει το 65ο λεπτό και το πρώτο ευρωπαϊκό τέρμα του Ντέγιαν Λόβρεν μετά εκείνο το 4-3 κόντρα στην Μπορούσια Ντόρτμουντ και να φέρει τον αγώνα στα ίσα.

Σηκώνει κουβέντα και αυτήν η φάση, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τις διαμαρτυρίες του Άλαν στις καθυστερήσεις για φάουλ στον Φαν Ντάικ, με τον εκ των πρωταγωνιστών να φωνάζει έξαλλος στον διαιτητή πως σφύριξε φάουλ ανάλογο με αυτό που ζήτησαν εκείνος και οι συμπαίκτες του στο γκολ. Κι αυτό γιατί ο Λόβρεν έσπρωξε τον Μέρτενς στο εκ φύσεως άνισο man to man τους, με τους διαιτητές να παίρνουν μάλλον σωστά την απόφαση να μετρήσουν κανονικά το τέρμα του Κροάτη, που ναι μεν την έχει κάνει την... κουτσουκέλα του αλλά την γλίτωσε γιατί ο Μέρτενς δεν έκανε καμία κίνηση προς την μπάλα την οποία λογικά και δεν έφτανε αφού δεν είναι και το πρώτο μπόι των Ιταλών.

Μπήκε ο Άλεξ Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν, μπήκε και ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ αλλά δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν τους «κόκκινους», που πλέον θα πρέπει να μην ηττηθούν στην Αυστρία για να πάρουν την πρόκριση στους «16» του Champions League.

Γιώργος Σιάφας