Πολ Σκόουλς: Γενέθλια για τον κοκκινομάλλη της τάξης του ‘92! (video)

Τα 45 του χρόνια κλείνει σήμερα ο Πολ Σκόουλς, ένας εκ των πιο προικισμένων μέσων που πέρασαν τα τελευταία χρόνια από τα ευρωπαϊκά γήπεδα.



Πολ Σκόουλς: Γενέθλια για τον κοκκινομάλλη της τάξης του ‘92! (video)

Ο κοκκινομάλλης… μαθητής της «τάξης του ’92» με το νούμερο 18, που αγωνίστηκε για… μια ζωή με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Που όταν το 2011 αποχώρησε από την ενεργό δράση, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον τον … φώναξε πίσω διότι τα αγωνιστικά του χαρίσματα ήταν απλά δυσαναπλήρωτα.

Που τελικά ολοκλήρωσε την θρυλική του καριέρα το καλοκαίρι του 2013 με 705 συμμετοχές ως παίκτης των «κόκκινων διαβόλων», 66 ως διεθνής με τα «τρία λιοντάρια», με δύο κατακτήσεις Τσάμπιονς Λιγκ και 11 πρωταθλημάτων Αγγλίας και που εν τέλει κέρδισε το σεβασμό ολόκληρού του ποδοσφαιρικού κόσμου. Τα υπόλοιπα τα έχουν πει κατά καιρούς οι παρακάτω κύριοι…

Σερ Άλεξ Φέργκιουσον: «Ο πιο έξυπνος παίκτης που έχει αγωνιστεί στη Γιουνάιτεντ, τουλάχιστον επί των ημερών μου. Ποδοσφαιρική ιδιοφυία»

Σερ Μπόμπι Τσάρλτον: «Τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την έχουν φορέσει πολύ μεγάλοι ποδοσφαιριστές. Παίκτες όπως ο Τζορτζ Μπεστ ή ο Ντένις Λο αλλά και σπουδαίοι άσοι του πρόσφατου παρελθόντος. Ο αγαπημένος μου όμως είναι ο Πολ Σκόουλς»

Ράιαν Γκιγκς: «Ο καλύτερος παίκτης που έχει φορέσει τη φανέλα της Γιουνάιτεντ. Αυτά που έχω δει από τον Πολ μέσα στο γήπεδο δεν τα έχω δει από κανέναν»

Σόκρατες: «Από τους λίγους ξένους που θα είχαν θέση στην Εθνική Βραζιλίας. Χαίρομαι να τον βλέπω να αγωνίζεται. Το αγόρι με τα κόκκινα μαλλιά και την κόκκινη φανέλα…»

Μαρτσέλο Λίπι: «Αν μου ζητούσαν να φτιάξω μια dream team, ο Σκόουλς θα ήταν μια από τις πρώτες μου επιλογές»

Τσάβι Ερνάντεζ: «Ο Σκόουλς είναι το πρότυπο για κάθε μέσο. Δεν έχω δει καλύτερο παίκτη στη θέση του τα τελευταία 15 με 20 χρόνια»

Λοράν Μπλαν: «Είναι ο καλύτερος Άγγλος ποδοσφαιριστής»

Έντγκαρ Ντάβιντς: «Όλοι μας πρέπει να μιμούμαστε τον Πολ Σκόουλς. Απλά εκπληκτικός»

Και όταν κάποιος ρώτησε τον Ζινεντίν Ζιντάν πως αισθάνεται κανείς όταν είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον κόσμο, η απάντηση  ήταν η ακόλουθη: «Δεν ξέρω… Ρωτήστε τον Πολ Σκόουλς»

Tα 75 γκολ του Σκόουλς με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ:

Γιάννης Τζιουμακλής