Σημαντικό βήμα πρόκρισης για την Τότεναμ

Με σκορ 4-0 επικράτησε η Τότεναμ του Ερυθρού Αστέρα στο «Ράικο Μίτιτς» για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Το σκορ άνοιξε ο Λο Σέλσο στο 34', ο Σον «τελειώσει» το ματς με δύο γκολ στο 57ο και 61ο λεπτό ενώ ο Έρικσεν διαμόρφωσε το τελικό 4-0 στο 85'.



Σημαντικό βήμα πρόκρισης για την Τότεναμ

Τη στιγμή της επίτευξης του πρώτου προσωπικού του τέρματος ο Βορειοκορεάτης πλησίασε την κάμερα και ζήτησε «συγγνώμη» από τον Αντρέ Γκόμες για τη φάση του σοβαρού τραυματισμού του στην Κυριακάτικη (3/11) αναμέτρηση με την Έβερτον για την Πρέμιερ Λιγκ.

Με αυτό το αποτέλεσμα η Τότεναμ αποκτά προβάδισμα για τη δεύτερη θέση του ομίλου, αφού παίρνει αέρα τεσσάρων βαθμών από το συγκρότημα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς δύο αγωνιστικές πριν το τέλος.

Το ματς

Η πρώτη μεγάλη στιγμή του ματς ανήκει στον Ερυθρό Αστέρα, αφού οι γηπεδούχοι λίγο έλειψε να ανοίξουν το σκορ στο 22ο λεπτό! Οι κόντρες ευνόησαν τον Πάφκοφ, ο οποίος βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το πλασέ του σταμάτησε στο αριστερό πόδι του Γκαζανίγκα, με τον Αργεντινό τερματοφύλακα να καταγράφει σπουδαία επέμβαση.

Οι παίκτες του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο ήταν ωστόσο αυτοί που έφτασαν πρώτοι στο γκολ. Μετά από φάση διαρκείας με δύο δοκάρια (σ.σ. Κέιν & Σον), ο Λο Σέλσο έστειλε με προβολή την μπάλα στα δίχτυα, τη στιγμή που το ρολόι σημάδευε το 34ο λεπτό.

Διπλό δοκάρι είχε ωστόσο και ο Ερυθρός Αστέρας στο 44ο λεπτό. Το πρώτο από σουτ του Φαν λα Πάρα ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Σάντσεζ σημάδεψε και άθελά του το… αλουμίνιο και για καλή του τύχη η μπάλα επέστρεψε σε πόδια συμπαικτών του.

Δύο γκολ του Σον μέχρι τη συμπλήρωση μιας ώρας «καθάρισαν» το ματς μια ώρα αρχύτερα, με τον Βορειοκορεάτη να μην πανηγυρίζει κανένα από τα δύο, όντας επηρεασμένος από τον τραυματισμό του Αντρέ Γκόμες την περασμένη Κυριακή στην αναμέτρηση με την Έβερτον στο «Γκούντισον Πακρ» (1-1).

Στο πρώτο, η φάση ξεκινάει από εντυπωσιακή προσπάθεια του Ντομπελέ, ο οποίος έδωσε την μπάλα στον Άλι και εκείνος με την σειρά του στον Σον, ο οποίος τελείωσε τη φάση στο 58ο λεπτό με δυνατό αριστερό σουτ. Στο 61’ η κάθετη μπαλιά του Κέιν στον Ρόουζ «έκοψε» στα δύο την άμυνα των γηπεδούχων, με τον Σον να τελειώνει τη φάση προ κενής εστίας.

Το 4-0 διαμόρφωσαν στο 85ο λεπτό οι… αλλαγές του Ποτσετίνο, αφού ο Έρικσεν ευστόχησε με δεξί σουτ ύστερα από μεταβίβαση του Σεσενιόν.

Οι συνθέσεις

Ερυθρός Αστέρας: Μπόργιαν, Ντέγκενεκ, Μιλούνοβιτς, Γκόμπελιτς (46’ Γιάντερ), Ρόντιτς, Γιόβανσιτς (62’ Κάνιας), Πέτροβιτς, Φαν λα Πάρα, Γκαρσία (67’ Μποάκι), Μαρίν, Πάφκοφ

Τότεναμ: Γκαζανίγκα, Σάντσεζ, Φόιθ, Ρόουζ, Ντάιερ, Ντομπελέ, Λο Σέλσο (86’ Σκιπ), Σισοκό, Άλι (62’ Έρικσεν), Σον (75’ Σεσενιόν), Κέιν

Σκόρερ

Λο Σέλσο 34’, Σον 58’, 60’, Έρικσεν 85’

Διαιτητής

Κάρλος Ντελ Σέρο (Ισπανία)

Γήπεδο

Ράικο Μίτιτς

Στο άλλο ματς του ομίλου

Μπάγερν Μονάχου-Ολυμπιακός 2-0

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου

Μπάγερν Μονάχου

12

Τότεναμ

7

Ερυθρός Αστέρας

3

Ολυμπιακός

1

 

Γιάννης Τζιουμακλής