Με κομβικό Ράσφορντ, βρίσκει πατήματα η Γιουνάιτεντ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σε καμία περίπτωση δεν είναι η ομάδα που έπρεπε να περάσουν εφτά μήνες για να πάρει «διπλό», αλλά ούτε είναι και η υπερδύναμη. Θα πρέπει επιτέλους να μπει ο στόχος να φτάσει κοντά στο επίπεδο των δύο ομάδων που κυριαρχούν στην Πρέμιερ Λιγκ αυτή τη στιγμή. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  



Με κομβικό Ράσφορντ, βρίσκει πατήματα η Γιουνάιτεντ

Η Γιουνάιτεντ είναι εκείνη που ανοίγει την 11η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ το μεσημέρι του Σαββάτου στην έδρα της Μπόρνμουθ και παλεύει ακόμα να βρει ισορροπίες, έχοντας όμως ορισμένα θετικά αποτελέσματα τον τελευταίο καιρό που μπορούν να βοηθήσουν πολύ.

Η ομάδα του Σόλσκιερ έχει καταφέρει στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια πέρα από την ισοπαλία με τη Λίβερπουλ – όπου παρουσίασε πολύ καλή εικόνα – να πάρει νίκες στα ματς με τις Παρτιζάν, Νόριτς και Τσέλσι, βρίσκεται στα προημιτελικά του Carabao Cup και προσπαθεί να βρει τον εαυτό της.

Αυτός ο εαυτός της, για να μην τρελαθούμε κιόλας, δεν είναι η ομάδα που είχε να πάρει «διπλό» από τον περασμένο Μάρτιο με την τρομερή νίκη στο Παρίσι για τους «16» του Champions League, αλλά ούτε είναι και η υπερδύναμη του παρελθόντος. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να κοντράρει αυτό που κάνουν οι Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι, ωστόσο, αυτός θα έπρεπε να μπει στόχος του συλλόγου. Ή τουλάχιστον να πλησιάσει κάπως στις επιδόσεις και το επίπεδο των δύο ομάδων που αυτή τη στιγμή απλά κυριαρχούν στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Είναι κάπου στο ενδιάμεσο η Γιουνάιτεντ που παρουσιάζεται τη φετινή σεζόν και η αλήθεια είναι ότι όπως φάνηκε και το βράδυ της Τετάρτης, ο Μάρκους Ράσφορντ μπορεί να είναι μόλις 22 ετών, όμως μπορούν οι δικές του εμφανίσεις να καθορίσουν πράγματα και καταστάσεις στους «κόκκινους διαβόλους». Ο Άγγλος, έχει πλέον αρκετές σεζόν στην «πλάτη» του, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί πιτσιρικάς ή άπειρος και με τα δικά του σταθερά βήματα στον αγωνιστικό χώρο μπορεί και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να βρει τα βήματα που πρέπει.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, ο Σόλσκιερ θα πρέπει να βρει τον τρόπο να δώσει μια απλή συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα, αν και είναι αλήθεια ότι ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις πόσο... αλλοπρόσαλλη μπορεί ξαφνικά να εμφανιστεί η ομάδα του «Όλε» στο γήπεδο. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το φτιάξει γιατί μόνη της έχει αποδειχθεί... αναξιόπιστη.