Ο ρατσισμός τιμωρείται λιγότερο από... μια διαφήμιση στο εσώρουχο του Μπέντνερ

Η UEFA έκανε πάλι το θαύμα της και ο τρόπος με τον οποίο τιμώρησε τη Βουλγαρία για τους φασίστες στις εξέδρες και τους ήχους μαϊμούδων που ακούγονταν στο παιχνίδι με την Αγγλία, είναι πιο ήπιος από την ποινή που είχε επιβληθεί πριν από εφτά χρόνια στον Μπέντνερ για... ένα εσώρουχο.  



Ο ρατσισμός τιμωρείται λιγότερο από... μια διαφήμιση στο εσώρουχο του Μπέντνερ

Τα «τρία λιοντάρια» πέρασαν από τη Σόφια φτάνοντας στο επιβλητικό 6-0 απέναντι στους Βούλγαρους για τα προκριματικά του Euro 2020, όμως, το παιχνίδι διεκόπη δυο φορές για ρατσιστικά συνθήματα και ήχους μαϊμούδων. Οι παίκτες της Αγγλίας συζήτησαν και δεν ήθελαν να πάνε στ' αποδυτήρια όπως όριζε το πρωτόκολλο στη δεύτερη διακοπή, δεν θέλησαν να δημιουργήσουν μεγαλύτερα προβλήματα και απλά συνέχισαν... πετυχαίνοντας γκολ.

Οι φασίστες έκαναν την εμφάνισή τους στο γήπεδο ξεχωρίζοντας για τις μαύρες ζακέτες και τα full-face, όμως, προκάλεσαν αηδία όταν έκαναν ναζιστικούς χαιρετισμούς.

Για όλα αυτά, η UEFA τιμώρησε τη Βουλγαρία με πρόστικο 65.000 λιρών και δυο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, η μια εκ των οποίων με αναστολή για δυο χρόνια.

Πίσω στο 2012, ο... Λόρδος Μπέντνερ, πανηγυρίζοντας γκολ που πέτυχε με την εθνική ομάδα της Δανίας στο Euro εκείνου του καλοκαιριού, τιμωρήθηκε με 80.000 λίρες επειδή κατέβασε λίγο το σορτσάκι και προμόταρε εταιρεία στοιχηματισμού.

Ένα εσώρουχο, κοστολογήθηκε ακριβότερα από τον ρατσισμό που ταλαιπωρεί το ποδόσφαιρο...

Κώστας Ζάλιαρης