Ο Σωκράτης, το αξιοσημείωτο με τους στόπερ και το VAR (vid)

Η Άρσεναλ πήγε να πάρει ένα ολόκληρο παιχνίδι πετυχαίνοντας γκολ μονάχα με τα στόπερ της, το VAR της στέρησε την ευκαιρία να φτάσει στο «τρίποντο» απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ξέσπασε κατά του VAR.  



Ο Σωκράτης, το αξιοσημείωτο με τους στόπερ και το VAR (vid)

Οι «κανονιέρηδες» αν και είχαν προηγηθεί από πολύ νωρίς με δυο γκολ, τελικά υποχρεώθηκαν σε ισοπαλία απέναντι στους «αετούς» του Ρόι Χότζον, καθώς, το μεταξύ τους παιχνίδι στο «Έμιρεϊτς» το βράδυ της Κυριακής για τη 10η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ ολοκληρώθηκε στο 2-2.

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος με έξυπνο αριστερό σουτ και ο Νταβίντ Λουίζ με προβολή από το δεύτερο δοκάρι σκόραραν πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο 10λεπτο και αυτό είναι κάτι πραγματικά αξιοσημείωτο για τις ομάδες του κορυφαίου πρωταθλήματος!

Αυτό, διότι η Άρσεναλ έγινε το πρώτο κλαμπ που βλέπει τους δυο στόπερ της να στέλνουν τη μπάλα στα δίχτυα μέσα στα πρώτα 10 λεπτά μιας αναμέτρησης.

Αν μετρούσε και το δεύτερο γκολ του Sokratis στην αναμέτρηση, ο Έλληνας στόπερ θα είχε χαρίσει μια πολύ σημαντική νίκη στην ομάδα του, όμως, η χαρά του κόπηκε από το VAR για λόγο που ακόμα κανείς δεν μπορεί να τοποθετηθεί με σιγουριά. Η τεχνολογία είδε παράβαση στον Τσέιμπερς σε φάση που θα έμοιαζε περισσότερο με ανατροπή του Άγγλου μπακ των «κανονιέρηδων» εντός περιοχής παρά με επιθετικό φάουλ...

«Το VAR στο κορυφαίο πρωτάθλημα οφείλει να λειτουργεί σωστά και οι χειριστές του να ξέρουν ακριβώς πως να το χειριστούν. Πρέπει να δουλεύει το ίδιο σωστά κάθε εβδομάδα γιατί πριν από μια εβδομάδα δεν μου έδωσαν πέναλτι στο ματς με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και τώρα γίνεται αυτό το πράγμα με τον Καλούμ που θεωρώ ότι δεν έχει κάνει τίποτα» είπε ο Παπασταθόπουλος μετά το ματς.

 

Κώστας Ζάλιαρης