Κίφερ Μουρ: Ένας σκόρερ... χαμηλότερου επιπέδου

Ο Κίφερ Μουρ στο πρώτο του παιχνίδι υψηλού ανταγωνιστικού επιπέδου με τη φανέλα της Ουαλίας, πέτυχε το πρώτο του γκολ και στα 27 του έδειξε πως ποτέ δεν είναι αργά για κανέναν μέχρι να φτάσει στους μεγάλους του στόχους...  



Κίφερ Μουρ: Ένας σκόρερ... χαμηλότερου επιπέδου

Ο επιθετικός της Γουίγκαν, δεν έχει καταφέρει να παίξει σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ. Φέτος, βρίσκεται στην Τσάμπιονσιπ όπου προσφέρει τις υπηρεσίες του με τη φανέαλ των «λάτικς» και δεν μπορεί να πει κάποιος πως είναι και το ... πρώτο «πιστόλι».

Παρ' όλα αυτά, ο Ράιαν Γκιγκς τον εμπιστεύθηκε, τον κάλεσε τον περασμένο Σεπτέμβρη στην εθνική ανδρών της Ουαλίας για το φιλικό με τη Λευκορωσία και το έκανε ξανά αυτό τον μήνα, δίνοντάς του φανέλα βασικού στο παιχνίδι με τη Σλοβακία στην Τρνάβα, το βράδυ της Πέμπτης, για τα προκριματικά του Euro 2020.

Ο Μουρ σκόραρε στο πρώτο του απόλυτα επίσημο παιχνίδι υψηλού ανταγωνισμού και άνοιξε λογαριασμό με τη φανέλα με το εθνόσημο, δηλώνοντας τρομερά υπερήφανος που παρά την περίεργη και πολύ διαφορετική πορεία της καριέρας του στα χαμηλά επίπεδα, έχει καταφέρει να φτάσει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του.

Μέχρι πριν λίγα χρόνια συνδύαζε το ποδόσφαιρο σε απόλυτα ερασιτεχνική μορφή στις non-league κατηγορίες, με εξτρά εισόδημα από δουλειά... ναυαγοσώστη αλλά και personal trainer!

Πλέον, δεν χρειάζεται να τρέχει σε δουλειές για να βγάζει τα προς το ζην, όμως και πάλι, δεν είναι από τα ονόματα που θ' αναζητήσει κανείς ή για τα οποία θα δει κανείς μεγάλους τίτλους στις αθλητικές ιστοσελίδες ή τις βρετανικές εφημερίδες.

Αυτό, το κατάφερε από το βράδυ της Πέμπτης στο ματς με τους Σλοβάκους, ευελπιστώντας πως το πρώτο του γκολ θα του δώσει τη φόρα που μπορεί τα επόμενα χρόνια να τον οδηγήσει σε ακόμα καλύτερο πρωτάθλημα...

«Η δική μου διαδρομή είναι πολύ διαφορετική από πολλών συναδέλφων μου γιατί έχω περάσει αρκετά χρόνια σε non-league επίπεδο. Έχω προσπαθήσει ν' ανέβω, έχω πέσει και έχω ανέβει ξανά, οπότε τώρα που βρίσκομαι στη Γουίγκαν μπορώ να δηλώνω περήφανος για όσα έχω καταφέρει και το σημείο που έχω φτάσει» δηλώνει και αποτελεί πλέον παράδειγμα για οποιονδήποτε θεωρεί ότι δεν υπάρχει χρόνο για να κάνει αυτό που πραγματικά θέλει...

Κώστας Ζάλιαρης