Ο Κλοπ τους έκανε όλους να πιστέψουν... (vids)

Έδωσε ελπίδα. Ζήτησε στήριξη. Έθεσε έναν πολύ μεγάλο στόχο για τον σύλλογο του λιμανιού. Κι όμως, τέσσερα χρόνια μετά, ο Γιούργκεν Κλοπ τα έχει καταφέρει. Τους έκανε όλους να πιστέψουν. Ακόμα κι εκείνους που αμφέβαλλαν όσο ποτέ άλλοτε. Η Λίβερπουλ άλλαξε στα χέρια του και σήμερα γιορτάζει 4 χρόνια απολαυστικής παρουσίας στον πάγκο των «κόκκινων»!  



Ο Κλοπ τους έκανε όλους να πιστέψουν... (vids)

Κάποτε, ο κόσμος ειρωνευόταν και απορούσε με το μέγεθος του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ, όταν έβλεπε τους παίκτες με την κόκκινη φανέλα που στο παρελθόν έφτανε σε τεράστιες επιτυχίες, να «πανηγυρίζει» μια ισοπαλία με τη Γουέστ Μπρομ.

Εκείνη η κίνηση του Γιούργκεν Κλοπ, μπορεί να προκάλεσε απορίες, γέλια, κριτική και οτιδήποτε άλλο, όμως, στο μυαλό του Γερμανού προπονητή, είχε τεράστια σημασία και αποτελούσε ένα βήμα προς την κατεύθυνση στην οποία ήθελε να οδηγήσει την ομάδα.

Εν έτει 2019, στη συμπλήρωση τεσσάρων ετών θητείας του Kloppo στον πάγκο των «κόκκινων», η Λίβερπουλ είναι το απόλυτο αφεντικό στην Πρέμιερ Λιγκ, έχει κάνει 6 τα ευρωπαϊκά της τρόπαια, είναι μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις στο ποδόσφαιρο της Γηραιάς ηπείρου, είναι η πρωταγωνίστρια σε ορισμένες από τις σπουδαιότερες στιγμές στη σύγχρονη ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ και φτάνει όλο και πιο κοντά στην... επιστροφή στον θρόνο της Αγγλίας.

Στις 8 του Οκτώβρη του 2015, ο Κλοπ δήλωνε πως θέλει να μετατρέψει τους αμφισβητίες σε πιστούς ακόλουθους της ομάδας του.

Έπειτα από αρκετή δουλειά, αλλαγές στο ρόστερ και μια εντελώς νέα νοοτροπία εντός του συλλόγου, η Λίβερπουλ έχει... γιγαντωθεί και πάλι.

Αυτή τη στιγμή, είναι σε θέση να παρουσιάζει με περηφάνια τις περισσότερες νίκες ever σε μια αγωνιστική περίοδο, τους περισσότερους βαθμούς από κάθε άλλη χρονιά – κυνηγώντας πέρυσι μέχρι τέλους τη Μάντσεστερ Σίτι – το μεγαλύτερο αήττητο σερί γενικά αλλά και το μεγαλύτερο σερί δίχως αρνητικό αποτέλεσμα στο «Άνφιλντ».

Οι 17 διαδοχικές νίκες (οι 8 φετινές και οι υπόλοιπες 9 από το περασμένο πρωτάθλημα) είναι η κορυφαία επίδοση στην ιστορία του συλλόγου, με τον Κλοπ να το καρπώνεται και αυτό.

Σε 221 παιχνίδια, έχει 130 νίκες, ποσοστό επιτυχημένων αποτελεσμάτων μεγαλύτερο από αυτό των θρύλων του κλαμπ, Νταλγκλίς, Πέισλι και Σάνκλι.

Ένας τρομερός προπονητής, ένας άνθρωπος που ξέρει πολύ καλά να δουλέψει και στο ανθρώπινο στοιχείο αντιμετωπίζοντας αρκετά συχνά τους ποδοσφαιριστές του και ως φίλους του, ένας χαρακτήρας σπάνιος στο ποδόσφαιρο, με ενδιαφέρουσες ιδέες και νοοτροπία.

Ο Γιούργκεν Κλοπ, στα τέσσερα χρόνια της παρουσίας του στον πάγκο της Λίβερπουλ, έχει ήδη πετύχει. Και βρίσκεται καθ' οδόν για να φτάσει σε ακόμα ένα μεγάλο επίτευγμα. Την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ.

Τον τίτλο αυτόν που έχει λείψει πολύ από τους «κόκκινους», αφού τελευταία φορά είχαν κλείσει ραντεβού το 1989. Και έκτοτε, είδαν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να ... τους ρίχνει από τον γαμ^#^&#^$ θρόνο, όπως το είχε πει ο Σερ Άλεξ. Τώρα, όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Και ο Κλοπ κατάφερε να τα κάνει όπως θέλει εκείνος και όπως θέλει ο περήφανος κόσμος της ομάδας του λιμανιού...

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης