Ο Τζάκα και οι... γύρες που έχει κάνει το περιβραχιόνιο

Ο Ουνάι Έμερι ανακοίνωσε πως πρώτος αρχηγός της Άρσεναλ για τη φετινή σεζόν θα είναι οριστικά ο Γκρανίτ Τζάκα, με τον Ελβετό να φοράει ούτως ή άλλως από την αρχή του πρωταθλήματος το περιβραχιόνιο στο μπράτσο. Πάντως, ο ρόλος της αρχηγίας στους «κανονιέρηδες» έχει κάνει... αρκετές βόλτες.  



Ο Τζάκα και οι... γύρες που έχει κάνει το περιβραχιόνιο

Για την ακρίβεια, από την έναρξη της περασμένης αγωνιστικής περιόδου στην Αγγλία, δηλαδή της ποδοσφαιρικής χρονιάς 2018-2019, η Άρσεναλ είναι η μοναδική ομάδα που έχει καταφέρει να παρουσιάσει έξι διαφορετικούς ποδοσφαιριστές ως αρχηγούς στο ξεκίνημα επίσημης αναμέτρησης για το πρωτάθλημα!

Το περιβραχιόνιο έχει πάει σε αρκετά χέρια προτού φέτος καταλήξει σε αυτό του Γκρανίτ Τζάκα, ενώ, ο Μεσούτ Οζίλ το φόρεσε στο πρόσφατο παιχνίδι του 3ου γύρου του Λιγκ Καπ, απέναντι στη Νότιγχαμ Φόρεστ, στο «Έμιρεϊτς».

Σε αυτό το χρονικό διάστημα που εξετάζεται, λοιπόν, ο Λοράν Κοσιελνί που δεν ανήκει πλέον τον λονδρέζικο σύλλογο, ξεκίνησε τα περισσότερα ματς ως αρχηγός έχοντας 13 παιχνίδια στον λογαριασμό του, ενώ, αμέσως μετά έρχεται ο νυν ηγέτης εντός αγωνιστικού χώρου, Τζάκα, με 10 παιχνίδια.

Ο Οζίλ έχει μετρήσει 8 συμμετοχές ως καθοδηγητής των υπόλοιπων συμπαικτών του στο γήπεδο, ο Πετρ Τσεχ είχε φορέσει 7 φορές το περιβραχιόνιο, 4 ο Άαρον Ράμσεϊ και 2 φορές είχε χριστεί αρχηγός της ομάδας ο Νάτσο Μονρεάλ!

Κώστας Ζάλιαρης