Και... πολύς της ήταν ο βαθμός της Τότεναμ

Και πολύς της ήταν ο βαθμός της Τότεναμ στο «Γ. Καραϊσκάκης», με τον Ολυμπιακό να κάνει μια σχεδόν μαεστρική εμφάνιση και να παίρνει τον βαθμό με σκορ 2-2. Ήδη ανοιχτός ο όμιλος για την περσινή φιναλίστ, με τους Ερυθρό Αστέρα και Μπάγερν Μονάχου να καραδοκούν μετά το μεταξύ τους.



Και... πολύς της ήταν ο βαθμός της Τότεναμ

Δεν ξεκίνησε καλά ο όμιλος για το σύνολο του Μαουρίσιο Ποτσετίνο, ο οποίος έκανε πέντε αλλαγές συγκριτικά με το προηγούμενο παιχνίδι αλλά παρέταξε μια εξίσου δυνατή ενδεκάδα και δεν πήρε αυτά που θα ήθελε. Στο... νεκρό το λονδρέζικο «όχημα», με τους Πειραιώτες να μπαίνουν πολύ δυνατά στο χορτάρι και να δημιουργούν ευκαιρίες από το πεντάλεπτο, με τον Ντανιέλ Ποντένσε να προειδοποιεί γι’ αυτό που θα ακολουθούσε αργότερα. Τον σταμάτησε ο Ουγκό Γιορίς, δεν μπόρεσαν να βρουν την πολύ καλή -νέα- τελική οι γηπεδούχοι και κάπως έτσι φτάσαμε στο 25’, χρονικό σημείο που άλλαξαν τα δεδομένα. Από το πουθενά ο Χάρι Κέιν πάτησε περιοχή, πέρασε τον Κώστα Τσιμίκα και ανετράπη και πήρε την μπάλα να την στήσει στην άσπρη βούλα. Σωστή η απόφαση, με το VAR review να το επιβεβαιώνει, δυνατή η εκτέλεση στο κέντρο της εστίας και 0-1 για την Τότεναμ. Εν συνεχεία η ψυχολογία των παικτών του Ολυμπιακού ήταν σαφώς στα... πατώματα, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Λούκας Μόουρα όταν βρήκε λίγο χώρο εκτός περιοχής για να νικήσει τον Ζοσέ Σα και να κάνει το 0-2. Κομβική η στιγμή της μείωσης του σκορ, με τον Ποντένσε να βρίσκεται για τρίτη φορά στο ίδιο σημείο και να μην αστοχεί για το 1-2 στο 44’.

Με άλλη ψυχολογία οι γηπεδούχοι, το ίδιο ίσχυε και για τους φιλοξενούμενους μετά την επιστροφή από τα αποδυτήρια (κάτι που παραδέχθηκε και ο Κέιν μετά το ματς), και αυτό δεν άργησε να φανεί. Στο 54’ ήταν η σειρά του Ματιέ Βαλμπουενά να στήσει την μπάλα στην ίδια άσπρη βούλα, για να ευστοχήσει και να κάνει το 2-2 που ήταν και τελικό σκορ της αναμέτρησης. Το γρήγορο γκολ στο δεύτερο μέρος επέτρεψε στον Ολυμπιακό να συνεχίσει την πίεσή του, αλλά αν δεν ήταν ο Σα ίσως να έμενε οριστικά πίσω. Μεγάλη απόκρουση του Πορτογάλου στο 65ο λεπτό απέναντι στον Ντέλε και κάπου εκεί το ματς άρχισε σιγά-σιγά να σβήνει. Κομμάτια έντασης διαδέχθηκαν άλλα πιο νωθρά -αλλά και το ανάποδο- για να φτάσουμε στο φινάλε που αφήνει τους «ερυθρόλευκους» ίσως με μια πικρή γεύση και τους Λονδρέζους σίγουρα με την αίσθηση της ικανοποίησης που δεν επιστρέφουν στην βάση τους με άδεια χέρια. Πάντως, το δεύτερο ημίχρονο ήταν καλύτερο για το σύνολο του Ποτσετίνο, το οποίο χαρακτηριστικά είχε σκοράρει δις σε ισάριθμες τελικές στο πρώτο μέρος (τελείωσε με 5 εντός στόχου και 10 στο σύνολο).

Πλέον σίγουρα για την Τότεναμ επιθυμία είναι να κερδίσει τουλάχιστον η Μπάγερν Μονάχου για να μην περιπλεχτούν κι άλλο τα πράγματα, κάτι που φυσικά δεν περνάει από το χέρι της.

Γιώργος Σιάφας