Νίκη κι έφυγε για Euro η Αγγλία

Ποιος να περίμενε ότι το πιο δύσκολο ματς της εθνικής Αγγλίας μέχρι και αυτή τη στιγμή στα προκριματικά του Euro 2020 θα ήταν αυτό με το Κόσοβο στο Σαουθάμπτον; Το σύνολο του Σάουθγκεϊτ ψάχνει τους βαθμούς που είναι ικανοί να τη στείλουν στη διοργάνωση του επόμενου καλοκαιριού, αλλά και μια καλύτερη εμφάνιση από το ματς με τη Βουλγαρία. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  



Νίκη κι έφυγε για Euro η Αγγλία

Τα «τρία λιοντάρια» δεν δυσκολεύθηκαν ιδιαίτερα να φτάσουν σε αυτό το 4-0 επί των Βούλγαρων το περασμένο Σάββατο στο «Γουέμπλεϊ», όχι όμως πως η εικόνα τους ήταν τέτοια που θα περίμενε ο κόσμος που βρέθηκε στο «στολίδι» του Λονδίνου. Παρ' όλα αυτά, ο τίτλος του φαβορί επιβεβαιώθηκε στο έπακρο και ήρθε το σκορ που φανερώνει άνεση και επιβολή, αν και ο Σάουθγκεϊτ σίγουρα θα αντίκρισε την μετριότητα στην απόδοση των διεθνών.

Απόψε απέναντι στο Κόσοβο, είναι τέτοιες οι συνθήκες που κάνουν αυτό το παιχνίδι, το πιο δύσκολο που έχει δώσει μέχρι και αυτή τη στιγμή η Αγγλία στα προκριματικά του Euro 2020. Η ομάδα από το Κοσσυφοπέδιο έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις, προέρχεται από τη νίκη απέναντι στους Τσέχους και σίγουρα αποτελεί απειλή για μια νωχελική Αγγλία, όπως αυτή που εμφανίστηκε στο ματς με τους Βούλγαρους.

Κανείς δεν θα περίμενε στην έναρξη αυτή της προκριματικής φάσης πως το σημερινό ματς στο Σαουθάμπτον θα ήταν το πιο δύσκολο για τα «λιοντάρια», όμως, αυτό ισχύει τη δεδομένη χρονική στιγμή με τα αποτελέσματα που έχει πάρει το Κόσοβο και τις βλέψεις που φέρεται να έχει για να διεκδικήσει ό,τι μπορεί να του αξίζει.

Ο κόσμος της Αγγλίας γκρίνιαξε για το πρόσωπο που παρουσίασε η εθνική ομάδα στο «Γουέμπλεϊ» το περασμένο Σάββατο, όσο αλληγορικό κι αν μπορεί ν' ακουστεί πως δεν άρεσε ένα σύνολο που πέτυχε τέσσερα γκολ σε ένα παιχνίδι. Παρ' όλα αυτά, προέχει γι' απόψε η νίκη που ουσιαστικά μπορεί να κλειδώσει την παρουσία των Άγγλων στα τελικά του Euro 2020 το επόμενο καλοκαίρι, στο τουρνουά του οποίου τα ημιτελικά και ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθούν στο «Γουέμπλεϊ» και αυτό από μόνο του αποτελεί εξτρά κίνητρο για τη συνέχιση της προσπάθειας που γίνεται για μια μεγάλη επιτυχία...