Τα «λιοντάρια» επιστρέφουν με όνειρα για το Euro

Αν καταφέρει η Αγγλία να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις και να πάρει ώθηση από την καλή της παρουσία στο final-4 του πρόσφατου Nations League, μπορεί να κάνει το αποφασιστικό και καθοριστικό βήμα για την πρόκριση στα τελικά του Euro 2020 με τα προσεχή παιχνίδια απέναντι σε Βουλγαρία και Κόσοβο. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  



Τα «λιοντάρια» επιστρέφουν με όνειρα για το Euro

Τα «τρία λιοντάρια» επιστρέφουν στις υποχρεώσεις τους έχοντας δει εντός έδρας παιχνίδια και έχοντας κάβα από την έναρξη της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2020 δυο εξαιρετικά αποτελέσματα. Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ, τον περασμένο Μάρτιο πέτυχε δυο «πεντάρες» απέναντι σε Τσεχία και Μαυροβούνιο κι έπειτα βρέθηκε το καλοκαίρι στο final-4 του Nations League, όπου τελικά κατέκτησε την 3η θέση. Ναι μεν χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία για ένα τρόπαιο, αφού η ομάδα έπεσε πάνω στην τρομερά ανεβασμένη Ολλανδία, ωστόσο, ο νέος στόχος πρέπει να έχει ήδη τεθεί για το Euro του επόμενου καλοκαιριού που προσφέρει και ιδιαίτερο κίνητρο για τους ¶γγλους.

Κόντρα στη Βουλγαρία σήμερα το απόγευμα στο «Γουέμπλεϊ» αλλά και με το Κόσοβο το βράδυ της προσεχούς Τρίτης, η εθνική ομάδα της Αγγλίας μπορεί να κάνει το καθοριστικό βήμα και να εξασφαλίσει την παρουσία στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Αυτό το τουρνουά, θα διεξαχθεί σε 12 μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, ωστόσο, οι ημιτελικοί και ο μεγάλος τελικός θα γίνουν στο Λονδίνο, πράγμα που θα πρέπει να παρακινήσει ακόμα περισσότερο τους διεθνείς του Σάουθγκεϊτ ώστε να φτάσουν μέχρι εκεί και να καταφέρουν να διεκδικήσουν την μεγάλη επιτυχία, στα πρότυπα με τα οποία κυνήγησαν... από το πουθενά και το Μουντιάλ του 2018 της Ρωσίας κάνοντας ξανά το αγγλικό έθνος να πιστέψει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Είναι υποχρέωση των «λιονταριών» να δείξουν πως ναι μεν μπαίνει νέο αίμα στην ομάδα με τους νεαρούς στους οποίους θέλει να δείξει εμπιστοσύνη ο ομοσπονδιακός κόουτς, αλλά πως αυτό δεν θα αποπροσανατολίσει και δεν θα επηρεάσει τις εμφανίσεις και την τροχιά που ακολουθεί η Αγγλία σε αυτή τη νέα εποχή της. Μετά τα ημιτελικά του Μουντιάλ και τη συμμετοχή στο τελευταίο στάδιο του Nations League, είναι καθήκον αυτή τη στιγμή το κλείδωμα της πρόκρισης στο Euro.