Πρεμιέρα της Άρσεναλ στο «Έμιρεϊτς» με άρωμα... Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού! (vid)

Πριν από ακριβώς 13 χρόνια, τη 19η Αυγούστου του 2006, η Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ έμπαινε για πρώτη φορά να παίξει στο «Έμιρεϊτς» για την Πρέμιερ Λιγκ, σε ένα παιχνίδι απέναντι στην Άστον Βίλα που είχε ολοκληρωθεί στο ισόπαλο 1-1 και είχαν σκοράρει ποδοσφαιριστές που αργότερα βρέθηκαν σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό!  



Πρεμιέρα της Άρσεναλ στο «Έμιρεϊτς» με άρωμα... Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού! (vid)

Οι «κανονιέρηδες», είχαν κυριαρχήσει με την κατοχή της μπάλας, την καλή κυκλοφορία, τις προσπάθειες για γκολ, το γνωστό γρήγορο και κάθετο παιχνίδι τους, όμως είχαν πάρει μονάχα έναν βαθμό στο πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος στα χρονικά του «Έμιρεϊτς».

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα ήταν εκείνος που είχε καταφέρει να ισοφαρίσει για τους Λονδρέζους στο 84ο λεπτό, σκοράροντας από σέντρα του Θίο Γουόλκοτ που τότε πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση στην Πρέμιερ Λιγκ!

Το γκολ για τους «χωριάτες» στο 53', είχε προέλθει με κεφαλιά του Όλοφ Μέλμπεργκ που ήταν... βουνό στην άμυνα του συλλόγου του Μπέρμιγχαμ, όπως το έκανε αργότερα στα μετόπισθεν του Ολυμπιακού.

Και φυσικά, ο άνθρωπος που λύτρωσε την Άρσεναλ σ' εκείνο το ματς, έκανε πιο λαμπερή και ουσιαστική τη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού λίγα χρόνια αργότερα!

Κώστας Ζάλιαρης