Οι καλύτερες στιγμές του Φορλάν με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (vid)

Τον χειμώνα του 2002, ο Σερ ¶λεξ Φέργκιουσον αποφάσισε να προσθέσει στη φαρέτρα του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Ντιέγκο Φορλάν, που με την Ιντεπεντιέντε... έβγαζε μάτια. Ο Ουρουγουανός πέρασε δύσκολα στην αρχή, αλλά όταν προσαρμόστηκε, έκανε την Αγγλία να μιλάει για εκείνον. Με αφορμή την απόσυρσή του, θυμηθείτε όσα έκανε στους «κόκκινους διαβόλους».  



Οι καλύτερες στιγμές του Φορλάν με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (vid)

Περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ είχε διαθέσει τότε, πριν από 17 χρόνια, ο σύλλογος του Μάντσεστερ για τον νεαρό επιθετικό που είχε αρχίσει να βάζει τ' όνομά του στον ποδοσφαιρικό χάρτη με τα 33 γκολ σε 77 ματς με την Ιντεπεντιέντε.

Το «Ολντ Τράφορντ» τον υποδέχθηκε και η αλήθεια είναι ότι... άργησε να δει την τρέλα του, αφού, ο Φορλάν έκανε 26 ματς για να βρει δίχτυα. Όταν, όμως, άρχισε να παίρνει μπρος και σκόραρε κόντρα σε ¶στον Βίλα και Σαουθάμπτον, δεν υπήρχε γυρισμός!

Τρελοί πανηγυρισμοί, πάντα βγάζοντας τη φανέλα και ανεμίζοντάς τη στο χέρι, πρωτάθλημα το 2003, Κύπελλο την επόμενη σεζόν, δυο γκολ στο ¶νφιλντ, τρομερά καθοριστικό γκολ απέναντι στην Τσέλσι από ασίστ του Βερόν και τελευταίο τέρμα τον Δεκέμβρη του 2003 στην Πρέμιερ, λίγους μήνες προτού αποχωρήσει για τη Βιγιαρεάλ.

Ο Ντιέγκο Φορλάν ανακοίνωσε την απόσυρσή του και στο παρακάτω βίντεο υπάρχει μια αρκετά καλή σύνοψη των στιγμών του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ...

Κώστας Ζάλιαρης