Πόσο λέει σήμερα το ημερολόγιο; Αυτό ήταν παιχνίδι για τέλη Νοεμβρίου!

Μπορεί να είναι ένα παιχνίδι που θεωρητικά δεν έχει καμία σημασία ωστόσο προσωπικά θεωρώ ότι είναι σημαντικό να ξεκινάς τη σεζόν με τρόπαιο. Και αυτό που κάποιος διαπίστωσε εύκολα σε αυτό το ματς είναη πως αν μια ομάδα  μπορεί να εκθρονίσει τη Μάντσεστερ Σιτι αυτή είναι  η Λίβερπουλ! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος. 



Πόσο λέει σήμερα το ημερολόγιο; Αυτό ήταν παιχνίδι για τέλη Νοεμβρίου!

Οι citizens έγιναν  η πρώτη ομάδα στην ιστορία του αγγλικού πρωταθληματος που σε μια ημερολογιακή χρονιά, δηλαδή μέσα στο 2019, κατακτά τέσσερις εσωτερικούς τίτλους. Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί και η αλήθεια είναι πως δύσκολα μπορεί να επαναληφθεί στο μέλλον!

Ταυτόχρονα η Λίβερπουλ με την εξαιρετική παρουσία της στο δεύτερο ημίχρονο απέδειξε πως είναι η μόνη ομάδα που μπορεί να κοιτάξει στα μάτια αυτή την υπερομάδα του Πεπ και  αν από κάποια κινδυνεύει να χάσει τα πρωτεία αυτή είναι η ομάδα του Κλοπ. 

Το επίπεδο του παιχνιδιού για Αύγουστο μήνα και μάλιστα στις πρώτες μέρες, ήταν πάρα πολύ ψηλό με τη Σιτι να κυριαρχεί στο πρώτο ημίχρονο, αλλά την Λίβερπουλ εξαιρετική στο δεύτερο μερος με το τελικό αποτέλεσμα να την αδικεί! Ένα δοκάρι από τον Φαν Ντάικ και ένα ακόμα από τον Σαλαχ συν μια εκπληκτική απόκρουση στη γραμμή με ανάποδο ψαλίδι του Γουόκερ κράτησαν το ματς στο 1-1 πριν κριθεί στα πέναλτι αφού ο μόνος που αστόχησε ήταν ο Τζίνι Βαϊνάλντουμ.

Η Σιτι με κορυφαίο τον Ντε Μπρόινε και πολύ καλο τον νεαποκτηθέντα Ροντρι ήλεγχε πλήρως το ματς στο πρωτο ημίχρονο και θα μπορούσε να κερδίσει αν στο δεύτερο μέρος ο Στέρλινγκ σε ένα μοναδικό τετ-α-τετ με τον Άλισον δεν έχανε τη ψυχραιμία του πετώντας στα σκουπίδια την ευκαιρία. Στο πρώτο μέρος με τα πράγματα  μοιρασμένα οι δυο ομαδες είχαν περίπου ίδιες τελικές αλλά η Σιτι έδειχνε να κρατα τον ρυθμό του αγώνα! 

Οι πρωταθλητές Ευρώπης αντίθετα στο δεύτερο ημίχρονο πήραν εντελως τα ηνία και είχαν 13 τελικές προσπάθειες έναντι μόλις τριών της Σίτι και το τελικό αποτέλεσμα τους αδικει. Ωστόσο αν σε τέτοια ματς δεν σκοράρεις τότε είσαι άξιος της μοίρας σου. 

Αυτό που κρατάει πάντως κάποιος βλέποντας ένα τέτοιο εξαιρετικό παιχνίδι στις 4 Αυγούστου είναι πως έμοιαζε να είναι τέλη Νοέμβρη! Για τον Κλοπ παρά την ήττα τα θετικά είναι περισσότερα από τα όποια αρνητικά έβγαλαν τα φιλικά στην επιφάνεια!

Για τον Πεπ, αυτό που είδε σίγουρα τον ικανοποιεί και η ομάδα του είναι έτοιμη για να διεκδικήσει και φέτος τα πάντα! Και αυτό που καταλάβαμε όλοι  είναι πως αυτές οι δύο ομάδες, χωρίς δεύτερη κουβέντα είναι οι καλύτερες στην Ευρώπη με βάση αυτό που είδαμε και στην περσινή χρονιά από την αρχή μέχρι το τέλος.

Και η μάχη τους, έχω την εντύπωση πως και φέτος θα είναι επική!