Το αν αξίζει τόσα ο Μαγκουάιρ θα κριθεί στο χορτάρι και όχι στο Ίντερνετ!

Για ένα κεντρικό αμυντικό που το 2014 κόστιζε δυόμιση εκατομμύρια λίρες, πρόπερσι μόλις 17 εκατομμύρια και πέρσι μετά από ένα καταπληκτικό Μουντιάλ 60 εκατ., το να σου στοιχίζει 80 δεν το λες και ευκαιρία! Αλλά η Γιουνάιτεντ τον ήθελε πολύ και τα πλήρωσε και τώρα θα περιμένει να έχει για την άμυνά της ο πιο ακριβός αμυντικός του κόσμου ο Χάρι Μαγκουάιρ, την ίδια επιρροή που είχε ο Φαν Ντάικ πηγαίνοντας στη Λίβερπουλ. Γίνεται; Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Το αν αξίζει τόσα ο Μαγκουάιρ θα κριθεί στο χορτάρι και όχι στο Ίντερνετ!

Ποδοσφαιρικά η Γιουνάιτεντ παίρνει ένα πολύ δυνατό κεντρικό αμυντικό, σχεδόν ανίκητο στο ψηλό παιχνίδι με ηγετικά χαρακτηριστικά που κανείς από τους υπάρχοντες στο Ολντ Τράφορντ δεν διέθετε. Και κάπου εδώ τελειώνουν τα θετικά και πάμε λίγο σε αυτά που έχουν πάνω τους αρκετές σκιές!

Τα στατιστικά του Μαγκουάιρ δεν είναι καλύτερα από αυτά του Σμόλινγκ ενώ η ταχύτητά του σαφώ υποδεέστερη του Μπαϊγί. Τα ηγετικά του χαρακτηριστικά δεν μπορούν να υπερκαλύψουν τις φανερές αδυναμίες του. Αυτές που εκτέθηκαν πάρα πολύ και για τον ίδιο και για τον Τζον Στόουνς  στο παιχνίδι της Αγγλίας εναντίον της Ολλανδίας στον ημιτελικό του Nations League. Είναι ολοφάνερο πως ενώ κουβαλάει αρκετά μέτρα τη μπάλα  δεν μπορεί να φτιάξει παιχνίδι από την άμυνα με τον ίδιο τρόπο που κάνει τον Φαν Ντάικ ξεχωριστό για τη Λίβερπουλ ή ακόμα και τον Λαπόρτ για τη Σίτι. 

Φυσικά σε μια κάκιστη άμυνα που πέρσι έμπαζε από παντού, ο Σ;oλσκιερ αλλάζει τον δεξιό μπακ του με έναν εξαιρετικό νέο παίκτη τον Μπιζάκα που ωστόσο κόστισε 50 εκατομμύρια λίρες και κράτησε τον Ντε Χέα που αν έφευγε θα έπρεπε ο διάδοχός του να ήταν top class άρα και πανάκριβος! Τώρα με τον πιο ακριβό αμυντικό στον πλανήτη, μπορεί να έχει το κεφάλι του ήσυχο ότι η άμυνα θα συμμαζευτεί ταυτόχρονα όμως το έχει βάλει στη γκιλοτίνα αφού αν στραβώσουν τα αποτελέσματα, ο Γούντγουορντ είναι ολοφάνερο πως θα χρησιμοποιήσει κάποιες εξαιρετικές σχέσεις που έχει μέσα στον βρετανικό Τύπο για να δείξει με το δάχτυλο ξεκάθαρα ως υπεύθυνο τον Νορβηγό προπονητή! 

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που ακόμα παλεύει να ολοκληρώσει και την ανταλλαγή του Ντιμπάλα με τον Λουκάκου θα είναι πολύ διαφορετική στη φετινή περίοδο. Ο Αργεντινός είναι ένα πολύ μεγάλο ερωτηματικό και το μυαλό πάει αμέσως στον Ντι Μαρία και πως ουσιαστικά δεν κατάφερε να προσδώσει στη Γιουνάιτεντ όλα εκείνα τα στοιχεία που θα την μετέτρεπαν σε πρωταγωνίστρια. Ωστόσο η παρουσία του σε μια ομάδα που θα προσπαθήσει με τους επιθετικούς που έχει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την δημιουργικότητά του χρησιμοποιώντας τον πίσω από τον κεντρικό φορ ίσως αλλάξει και τα δεδομένα.

Ο Σόλσκιερ σε πλήρη αντίθεση με το πως έβλεπε το ποδόσφαιρο ο Φαν Χααλ θα του δώσει χώρο να αναπτύξει πρωτοβουλίες και εάν τελικά συμφωνήσει και μετακινηθεί θα είναι ένα πολύ δυνατό μεταγραφικό καλοκαίρι για τους κόκκινους διαβόλους! 

Φυσικά, αν ξεκινήσει καλά στο πρωτάθλημα η ομάδα μπορεί να αλλάξει τη διάθεση και τη δυναμική της σεζόν! Οι νίκες δημιουργούν εξαιρετικό κλίμα όπως φυσικά ελλοχεύει ο κίνδυνος να χαθούν κάποιοι βαθμοί νωρίς ή να γίνουν κάποιες  ήττες και αυτό θα αλλάξει το momentum. Είτε έτσι είτε αλλιώς είναι μία πολύ κομβική περίοδος για τον σύλλογο, ένα κλαμπ που έχει τελευταίο πρωτάθλημα το 2012-13 και η αλήθεια είναι πως αυτή τη στιγμή χρειάζεται μια τεράστια υπέρβαση για να μπορέσει να κοντράρει στα ίσια Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ που είναι πολύ πιο μπροστά της. 

Από την άλλη όλα μπορούν να αλλάξουν πάρα πολύ σύντομα και φυσικά πάντα παίζει ρόλο η δυναμική της φανέλας την οποία η Γιουνάιτεντ την έχει. Όσο για τα χρήματα που πληρώθηκαν για τον Μαγκουάιρ, η  άποψή μου παραμένει σταθερή: το ακριβό ή  το φτηνό το κρίνει τελικά το τι θα κάνει πάνω στο χορτάρι και όχι το τι λένε στο Ίντερνετ!