Η Πρέμιερ έμεινε... πίσω στις κορυφαίες μεταγραφές για το φετινό καλοκαίρι! (pic)

Έχει μπει ο Ιούλιος, η νέα σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ κάνει σέντρα σε έναν μήνα και μια ημέρα ακριβώς και τα εκατομμύρια των αγγλικών συλλόγων παραμένουν στα ταμεία... Μόλις τρεις ποδοσφαιριστές των 20 κλαμπ του αγγλικού πρωταθλήματος συμπεριλαμβάνονται αυτή τη στιγμή στις top – μεταγραφές για το καλοκαίρι του 2019!  



Η Πρέμιερ έμεινε... πίσω στις κορυφαίες μεταγραφές για το φετινό καλοκαίρι! (pic)

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει κάνει τις πιο εντυπωσιακές κινήσεις μέχρι και αυτή τη στιγμή για τη θερινή μεταγραφική περίοδο που διανύουμε, με τις Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο να έχουν κάνει τον δικό τους... ντόρο η καθεμιά, ενώ, από αγγλικής πλευράς, είναι μονάχα τρεις οι μετακινήσεις των παικτών που μπορούν να θεωρηθούν από τις καλύτερες για το τρέχον καλοκαίρι.

Η Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε να κάνει τον Ρόντρι δικό της, διαθέτοντας 62,6 εκατομμύρια λίρες (περίπου 70 εκατομμύρια ευρώ) στους «ροχιμπλάνκος» για τον 22χρονο χαφ. Ο νεαρός άσος θα στηρίξει το μέλλον των «πολιτών», όπως ακριβώς το είχε σκεφτεί ο Πεπ Γκουαρδιόλα.

Έπειτα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέκτησε έναντι 55 εκατ.ευρώ τον Άαρον Γουάν – Μπισάκα από την Κρίσταλ Πάλας. Ο 21χρονος δεξιός μπακ, δίχως συμμετοχές στο ανδρικό τμήμα της εθνικής ομάδας της Αγγλίας και με μόλις μια γεμάτη σεζόν στο κορυφαίο πρωτάθλημα, πήρε σπουδαία μεταγραφή και οι «αετοί» απέσπασαν ένα εξαιρετικά μεγάλο ποσό για την περίπτωσή του.

Στην top-11άδα όπως παρουσιάζεται αυτή, τη δεδομένη χρονική στιγμή, υπάρχει φυσικά και ο Τανγκί Ντομπελέ. Η Τότεναμ δεν είχε κάνει μεταγραφές ούτε το καλοκαίρι του 2018 ούτε τον φετινό χειμώνα και μέσα σε μια μέρα πραγματοποίησε δυο προσθήκες στο ρόστερ της. Η μια ήταν του νεαρού επιθετικού Τζακ Κλαρκ που τον άφησε και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο στη Λιντς με τη μορφή δανεισμού, ενώ, απέκτησε και τον Ντομπελέ από τη Λιόν.

Ο Γάλλος χαφ, μόλις 22 ετών, κόστισε 64 εκατομμύρια ευρώ, τα περισσότερα που έχει διαθέσει στην ιστορία της η Τότεναμ για να πάρει ποδοσφαιριστή και ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο θα πρέπει να είναι ευτυχισμένος για την υπέρβαση που έκανε η ομάδα του έπειτα από δυο στείρες μεταγραφικές περιόδους και κυρίως για την αναγκαία βελτίωση μετά τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτοί οι τρεις και... τέλος για την Αγγλία στους καλύτερους 11 που έχουν πάρει μεταγραφή μέχρι και αυτή τη στιγμή. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει πρωταγωνιστήσει στο φετινό μεταγραφικό «παζάρι» και φυσικά έχει διαθέσει τα περισσότερα χρήματα από κάθε άλλο κλαμπ, φροντίζοντας για την ενίσχυση με την οποία δεν θα υπάρξει ξανά τόσο μεγάλη απογοήτευση όσο αυτή που προκλήθηκε την περασμένη σεζόν με την απώλεια όλων των στόχων από νωρίς...

Αζάρ, Γιόβιτς, Φερλάν Μεντί και Μιλιτάο βρίσκονται στους καλύτερους 11 σύμφωνα και με το transfermarkt, ενώ φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει ο θαυματουργός, Ζοάο Φέλιξ που μετακινήθηκε από τη Μπενφίκα στην Ατλέτικο έναντι 126 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και ο Φρένκι Ντε Γιόνγκ που μετά την επική χρονιά με τον Άγιαξ θα βρίσκεται πλέον στη Μπαρτσελόνα, έχοντας κοστίσει 75 εκατομμύρια.

Η Βαλένθια κατάφερε να βάλει τ' όνομά της στις κορυφαίες μεταγραφές του καλοκαιριού με την απόκτηση του Σίλεσεν από τη Μπαρτσελόνα (σε ένα deal ανταλλαγής με τον Νέτο), ενώ, η Μπάγερν Μονάχου θα έχει τον Λούκας Ερνάντες στο δικό της δεξί άκρο της άμυνας, με τον Γάλλο φουλ μπακ να φεύγει από την Ατλέτικο.

Κώστας Ζάλιαρης