Ο Λάμπαρντ με το βλέμμα στο μέλλον κι όχι στη δική του εποχή...

Μια συγκεκριμένη αναφορά του Φρανκ Λάμπαρντ για τον τρόπο σκέψης του και τη φιλοσοφία με την οποία θα δουλέψει στην Τσέλσι, ξεχώρισε από τη συνέντευξη Τύπου της παρουσίασής του και έδειξε πως τουλάχιστον σε θέμα νοοτροπίας, έχει ό,σα χρειάζεται για να βρίσκεται στους «μπλε»...  



Ο Λάμπαρντ με το βλέμμα στο μέλλον κι όχι στη δική του εποχή...

Ο Άγγλος προπονητής, επέστρεψε στο «Στάμφορντ Μπριτζ» έπειτα από πέντε χρόνια και εκπλήρωσε το πρώτο μεγάλο του όνειρο ως προπονητής, αναλαμβάνοντας την αγαπημένη του Τσέλσι.

Ανάμεσα σε όλα τα υπόλοιπα που είπε στη συνέντευξη Τύπου με την οποία παρουσιάστηκε από τους «μπλε», ο Λάμπαρντ έδειξε ότι αντιλαμβάνεται απόλυτα πως με το μυαλό στο παρελθόν, δεν μπορεί να γίνει τίποτα σωστό για να συνεχιστεί η ιστορία του συλλόγου με τίτλους.

«Δεν θα με ακούσετε ποτέ να σας λέω “στη δική μου εποχή κάναμε αυτό κι εκείνο”. Δεν θα κοιτάξουμε στο παρελθόν. Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω, το ποδόσφαιρο προχωράει συνεχώς μπροστά και εξελίσσεται και οφείλουμε να το αντιμετωπίζουμε με ανοιχτούς ορίζοντες».

Αν και ανέλαβε την Τσέλσι στην ηλικία των 41 ετών έπειτα από μόλις μια σεζόν στο χώρο της προπονητικής, ο «Φράνκι» έδειξε ν' αντιλαμβάνεται απόλυτα την κατάσταση στην οποία συμμετέχει από το πρωί της Πέμπτης (4/7), όταν και επισημοποιήθηκε η πρόσληψή του από τον λονδρέζικο σύλλογο.

Το μοναδικό πράγμα για το οποίο θέλησε να κάνει αναφορά στα... παλιά, καλά χρόνια της Τσέλσι, όταν εκείνος με τους Ντρογκμπά, Τέρι, Κόουλ και τους υπόλοιπους είχαν καταφέρει να κατακτήσουν το Champions League το 2012, ήταν για να τονίσει πως όσο υψηλά ήταν τότε τα στάνταρ στην ομάδα, το ίδιο θα παραμείνουν και με εκείνον στον πάγκο.

Όχι γιατί έπρεπε να το πει για να τον πιστέψουν, αλλά γιατί κι εκείνος, λόγω του συναισθήματος για τον σύλλογο, θέλει να το βλέπει έτσι και να μην είναι η ομάδα του, απλά μια διεκδικήτρια της τετράδας στην Premier League.

Κώστας Ζάλιαρης