Οι παίκτες της Αγγλίας που έμειναν εκτός Euro U21

Η Αγγλία ξεκινάει αύριο της υποχρεώσεις στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάτω των 21 κι εμείς αναλογιζόμαστε το ρόστερ, που θα μπορούσε να είχε «κατεβάσει» στο τουρνουά, αν ερχόντουσαν όλοι οι ηλικιακά κατάλληλοι παίκτες της… 



Οι παίκτες της Αγγλίας που έμειναν εκτός Euro U21

Αν το υπάρχον ρόστερ, με το οποίο θα διαγωνιστεί η Αγγλία στο Euro U21 είναι ήδη αρκετά ταλαντούχο για να την βάζει στα φαβορί της διοργάνωσης, σκεφτείτε τι θα γινόταν εάν οι Άγγλοι έφερναν μερικούς ακόμα από τους 25 εξαιρετικά ταλαντούχους νεαρούς ποδοσφαιριστές, που άφησαν εκτός αποστολής για διάφορους λόγους. Ας τους πάρουμε όμως ανά θέση για να δούμε την βελτίωση που θα μπορούσε να υπάρξει στην αποστολή, που ταξίδεψε στα γήπεδο της Ιταλίας και του Σαν Μαρίνο. 

Η UEFA έθεσε ως ηλικιακό όριο για τους παίκτες που θα συμμετέχουν στο συγκεκριμένο Euro την 1η Ιανουαρίου του 1996, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούν να αγωνίζονται όσοι έχουν γεννηθεί από εκείνη την ημερομηνία και μετά, ήτοι παίκτες 23 ετών και κάτω. 

Τερματοφύλακες : Εδώ είναι η μόνη θέση, που οι Άγγλοι έκαναν τις καλύτερες δυνατές επιλογές. Οι Άνγκους Γκαν (Σαουθάμπτον), Ντιν Χέντερον (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και Φρέντι Γούντμαν (Νιουκάστλ) είναι αυτοί που θα υπερασπιστούν τα δοκάρια των «τριών λιονταριών».

Αμυντικοί : Ο προπονητής της ομάδας Έιντι Μπόθροϊντ διάλεξε τον πολυσυζητημένο, το φετινό καλοκαίρι, Άαρον Γουάν-Μπισάκα (Κρίσταλ Πάλας), τον Τζέι ΝταΣίλβα (Τσέλσι), τον Τζέικ Κλάρκ-Σάλτερ (Τσέλσι), τον Φικάγιο Τομόρι (Τσέλσι), τον Τζόντζο Κένι (Σάλκε, δανεικός από Έβερτον), τον Λιόιντ Κέλι (Μπόρνμουθ, τον απέκτησε φέτος αντί 14,8εκ. ευρώ από την Μπρίστολ Σίτι) και τον Έζρι Κόνσα (Μπρέντφορντ). 

Στην άμυνα θα μπορούσαν να αγωνιστούν ακόμη οι Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ και Τζο Γκόμεζ, που πήραν φέτος το Τσάμπιονς Λιγκ με την Λίβερπουλ, ο Μέιτλαντ-Νάιλς της Άρσεναλ, ο Μπεν Τσίλγουελ της Λέστερ, ο Ρις Τζέιμς της Τσέλσι, ο Μέισον Χόλγκεϊτ της Έβερτον, ο Άξελ Τουανζέμπε της Μαν. Γιουνάιτεντ, ο Κάιλ Γουόκερ-Πέτερς της Τότεναμ και ο έτερος περιζήτητος Άγγλος δεξιός μπακ του φετινού καλοκαιριού Μαξ Άαρονς της Νόριτς. 

Μέσοι : Κι σ’ αυτόν τον τομέα οι λύσεις, που είχε διαθέσιμες, ο Μπόθροϊντ είναι αρκετά καλές, αλλά θα μπορούσαν να είναι πολύ καλύτερες. Πήρε μαζί τους Κίεραν Ντόουελ (Έβερτον), Ντεμαράι Γκρέι (Λέστερ), Τζέιμς Μάντισον (Λέστερ), Φιλ Φόντεν (Μαν. Σίτι), Ράιαν Σεσενιόν (Φούλαμ), Χαμζά Τσάντχουρι (Λέστερ), Χάρβεϊ Μπάρνς (Λέστερ), Μέισον Μάουντ (Τσέλσι) και Μόργκαν Γκιμπς-Γουάιτ (Γουλβς).

Σκεφτείτε πως ανάμεσα σ’ αυτούς θα μπορούσαν να βρίσκονται οι Τζέιντον Σάντσο της Μπορούσια Ντόρτμουντ, που έκανε φέτος νταμπλ νταμπλ σε γκολ και ασίστ στην Μπουντεσλίγκα, ο Ντέκλαν Ράις της Γουέστ Χαμ, ο Κάλουμ Χάντσον-Όντοϊ και ο Ρούμπεν Λόφτους-Τσικ της Τσέλσι, ο Ντέλε Άλι (βασικός στην εθνική ανδρών), ο Χάρι Γουίνκς και ο Όλιβερ Σκιπ της Τότεναμ, ο Αντεμόλα Λούκμαν και ο Τομ Ντέιβις της Έβερτον, ο Λιούις Κουκ της Μπόρνμουθ, ο Σέιν Λόνγκσταφ της Νιούκαστλ, που «κυνηγάει» η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Ρονάλντο Βιεϊρά της Σαμπντόρια, o Εμίλ Σμιθ Ρόου της Άρσεναλ και ο Ράιαν Κεντ της Λίβερπουλ. 

Επιθετικοί : Στην επίθεση οι απώλειες δεν είναι πολλές. Ο Μπόθροϊντ επέλεξε τους Ντομινίκ Σολάνκε (Μπόρνμουθ), Ντόμινικ Κάλβερτ-Λιούιν (Έβερτον), Ρέις Νέλσον (Άρσεναλ) και Τέιμι Έιμπραχαμ (Τσέλσι). Δυο παίκτες είναι αυτοί που θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν στον συγκεκριμένο τομέα. Η μεγάλη απουσία είναι ο Μάρκους Ράσφορντ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που είναι βασικός και αναντικατάστατος στην εθνική ανδρών και μετά είναι η απουσία του Έντι Ενκετιά της Άρσεναλ. 

Η «χρυσή» αυτή γενιά των Άγγλων «κουβαλάει» την υποχρέωση να επαναφέρει στο υψηλό επίπεδο τα «τρία λιοντάρια», ξεκινώντας πρώτα από τις μικρές διοργανώσεις. Οι Άγγλοι έχουν να κατακτήσουν το Euro U21 (λαμβάνει χώρα κάθε δυο χρόνια) από το 1982 και το 1984, που είναι και οι μοναδικές του κατακτήσεις. 

Παρ’ ότι, όπως είπαμε υπάρχουν απώλειες, αφού αρκετοί ποδοσφαιριστές αυτής της ηλικίας έχουν ήδη προαχθεί στην εθνική ανδρών της χώρας, η ομάδα του Μπόθροϊντ έχει το απαιτούμενο ταλέντο για να φέρει εις πέρας αυτή την δύσκολη αποστολή. 

Επιμέλεια : Σωτήρης Μυκονίου