Συνελήφθη ο Μισέλ Πλατινί!

Στο πλαίσιο της έρευνας που πραγματοποιείται για το ορθόν ή μη της ανάθεσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας (18/6) ο Μισέλ Πλατινί.



Συνελήφθη ο Μισέλ Πλατινί!

Ο πρώην πρόεδρος της UEFA αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες περί διαφθοράς και δωροδοκίας διότι αποτελεί αντικείμενο εξέτασης το αν η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε εντός των προβλεπόμενων νομικών πλαισίων.

Η ανάθεση στο Κατάρ έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων σχετικά με το αν η χώρα της Μέσης Ανατολής πληρούσε τα κριτήρια ανάληψης καθηκόντων διεξαγωγής του Μουντιάλ.

Ο παλαίμαχος Γάλλος ποδοσφαιριστής τελεί υπό κράτηση από την Αστυνομία της Ναντέρ, η οποία αποτελεί δυτικό προάστιο του Παρισιού και μένει να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση του ανθρώπου που ηγήθηκε της Ένωσης Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών από το 2007 έως και το 2016, όταν και του επιβλήθηκε τρίμηνη απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για μίζα που εισέπραξε από τον Σεπ Μπλάτερ ώστε να αποσύρει την υποψηφιότητά του σε παλαιότερες εκλογές για ανάδειξη προέδρου της FIFA.

Γιάννης Τζιουμακλής