Γκολ... δώρο για τη μαμά από τον ΜακΝέιρ και ιστορικό επίτευγμα για τη Β.Ιρλανδία! (vids)

Για πρώτη φορά στα χρονικά, η Βόρειος Ιρλανδία ξεκινάει με το απόλυτο σε τέσσερα ματς προκριματικής φάσης και ο Πάντι ΜακΝέιρ είναι ο άνθρωπος χάρη στον οποίο το σύνολο του Μάικλ Ο'Νιλ έκανε το 4x4 με το πανέμορφο γκολ κόντρα στους Λευκορώσους στο Μπορίσοφ! Μπροστά στους γονείς του, έκανε ένα πανέμορφο δώρο στη μητέρα του ο 24χρονος μέσος.   



Γκολ... δώρο για τη μαμά από τον ΜακΝέιρ και ιστορικό επίτευγμα για τη Β.Ιρλανδία! (vids)

Όπως το έκανε το περασμένο Σάββατο απέναντι στους Εσθονούς με δυο γκολ στο φινάλε για την απόλυτη ανατροπή και την τρίτη νίκη σε ισάριθμα ματς στα προκριματικά του Euro 2020, έτσι και το βράδυ της Τρίτης, η Βόρειος Ιρλανδία άφησε το καλό για το τέλος.

Ο Πάντι ΜακΝέιρ μπήκε στην περιοχή από αριστερά και κατάφερε να φέρει τη μπάλα στο δεξί και να νικήσει τον αντίπαλο γκολκίπερ στο 86' για το τελικό 1-0, χάρη στο οποίο η εθνική ομάδα της πατρίδας του συνέχισε με το απόλυτο έπειτα από τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του επόμενου καλοκαιριού.

Ήταν το πρώτο του γκολ με τη φανέλα με το εθνόσημο και ήταν τρομερά σημαντικό, δεδομένου πως ποτέ άλλοτε η Βόρειος Ιρλανδία δεν είχε πάρει και τα τέσσερα πρώτα ματς των προκριματικών οποιασδήποτε διοργάνωσης!

Μάλιστα, δεν το είχε κάνει ούτε για το Euro του 2016, ούτε για τα Μουντιάλ των 1958, 1982 και 1986, στα οποία και έδωσε το «παρών».

Με το απόλυτο των νικών, το σύνολο του Μάικλ Ο'Νιλ βρίσκεται στην κορυφή του 3ου ομίλου, στο +3 από τους Γερμανούς που διέλυσαν με το τελικό 8-0 την Εσθονία, ενώ, για τον ΜακΝέιρ, ήταν ιδιαίτερο το γκολ, όχι απλά γιατί το παρθενικό του με την εθνική ομάδα.

Στο γήπεδο στο Μπορίσοφ βρίσκονταν και οι γονείς του και η μητέρα του σε λίγες μέρες έχει γενέθλια, οπότε της έκανε ένα τρομερό δώρο με το νικητήριο τέρμα...

Πάντως, την τελευταία φορά που είχε βρει δίχτυα, ήταν τον Μάιο του 2018, σε παιχνίδι της Σάντερλαντ κόντρα στη Γουλβς, προτού καν οι «λύκοι» ανέβουν στην Premier League και κάνουν... παπάδες! 

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης