Τέταρτος στα γκολ, τρίτος στις ασίστ ο Αζάρ (pics)

Στο χρονικό διάστημα που ο Εντέν Αζάρ αγωνίστηκε στην Πρέμιερ Λιγκ με τη φανέλα της Τσέλσι, από το καλοκαίρι του 2012, ελάχιστοι ήταν εκείνοι που τον ξεπέρασαν στο κομμάτι των γκολ και των ασίστ στο κορυφαίο πρωτάθλημα. Στο σκοράρισμα, τα έβαλε με όλους τους στράικερ, δίχως καν να είναι επιθετικός!  



Τέταρτος στα γκολ, τρίτος στις ασίστ ο Αζάρ (pics)

Όταν Βέλγος ποδοσφαιριστής υπέγραψε στην Τσέλσι, το 2012, ο Σέρχιο Αγουέρο είχε αρχίσει να γράφει την ιστορία του με τη Μάντσεστερ Σίτι και την είχε οδηγήσει στην μεγάλη επιστροφή των «πολιτών» στην κορυφή του αγγλικού πρωταθλήματος, μ' εκείνο το γκολ απέναντι στην ΚΠΡ στις δραματικές καθυστερήσεις του αγώνα στο Etihad.

Από τη στιγμή που συνυπήρξαν με τον Αζάρ στην Πρέμιερ Λιγκ, ο Αργεντινός πάλι συνέχισε τα δικά του και στην 7ετία που εξετάζουμε, όσο δηλαδή διήρκησε η παρουσία του νυν αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης στο Νησί, ο Αγουέρο δεν φοβήθηκε από κανέναν για την κορυφή των σκόρερ.

Ο Χάρι Κέιν είχε το δικό του στόρι αποδεικνύοντας σε όλους πως δεν επρόκειτο για ένα one season wonder παιδί και έφτασε στα 125 τέρματα σε αυτά τα 7 χρόνια, ενώ, ο Ρομέλου Λουκάκου, όσο κι αν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σίγουρα έχει χρειαστεί ν' αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα, έχει σκοράρει 112 φορές.

Ο Εντέν Αζάρ τερμάτσε στα 85 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ (δίχως να υπολογίζονται τα τέρματά του στις υπόλοιπες εγχώριες διοργανώσεις και ξεπέρασε τον Τζέιμι Βάρντι που στην ίδια χρονική περίοδο (αν και βρέθηκε στην Πρέμιερ Λιγκ από το 2014 και μετά) είχε 80 γκολ για τη Λέστερ.

Στο κομμάτι των ασίστ, απείλησε μέχρι τέλους τους Νταβίντ Σίλβα και Κρίστιαν Έρικσεν, ωστόσο, τερμάτισε στην 3η θέση του πίνακα.

Ο Ισπανός χαφ της Μάντσεστερ Σίτι στα τελευταία εφτά χρόνια έχει ετοιμάσει 61 γκολ για τους συμπαίκτες του, ενώ, ένα λιγότερο έχει φτιάξει ο Δανός μεσοεπιθετικός της Τότεναμ (από το 2013 στο αγγλικό ποδόσφαιρο). Μάλιστα, σε αυτές τις 60 θα μείνει όπως φαίνεται ο Έρικσεν, από τη στιγμή που έχει ξεκαθαρίσει ότι μέσα στο καλοκαίρι θ' αναζητήσει κάτι καινούριο για την καριέρα του.

Στις 54 έφτασε ο Εντέν Αζάρ με τη φανέλα της Τσέλσι, περισσότερες από τις 52 του Μεσούτ Εζίλ που... πότε εμφανίζεται και πότε όχι στα παιχνίδια της Άρσεναλ, ενώ, τιμιότατη είναι και η προσπάθεια του Κέβιν Ντε Μπρόινε που έχει φτάσει να μετράει 46 «σερβιρίσματα».

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί, πως ο Βέλγος πρώην αστέρας των «μπλε» του Λονδίνου, είναι μόλις ένας από τους τέσσερις ποδοσφαιριστές της σύγχρονης εποχής της κορυφαίας κατηγορίας του αγγλικού πρωταθλήματος, που έχει καταφέρει σε μια αγωνιστική περίοδο να σημειώσει 15+ γκολ και ασίστ!

Φέτος σκόραρε 16 φορές και βοήθησε άλλες 15 τους συμπαίκτες του να βρουν δίχτυα, ενώ, η λίστα έχει ως εξής:

2002-2003: Τιερί Ανρί (24 γκολ, 20 ασίστ)

1994-1995: Ματ Λε Τισιέ (19 γκολ, 15 ασίστ)

1992-1993: Ερίκ Καντονά (15 γκολ, 16 ασίστ)

Κώστας Ζάλιαρης